Binnenstadservice zet in Amsterdam vervoer over water in

0

Binnenstadservice, een logistieke dienstverlener voor de detailhandel in stadscentra, wordt actief in Amsterdam en maakt daarbij gebruik van de vervoersdiensten over water die Mokum Mariteam aanbiedt. Maandag 19 september ondertekenden vier verladende partijen een samenwerkingsovereenkomst met Binnenstadservice Nederland. Dat gebeurde in Amsterdam in aanwezigheid van staatssecretaris Joop Astma van Infrastructuur en Milieu.

De verladers die kozen voor voor een nauwe samenwerking met Binnenstadservice zijn Lekkerland, Van Gansewinkel, NS Poort Retailbedrijf en Office Depot. Andere partijen volgen later dit jaar, kondigde de logistieke dienstverlener aan.

"Mes snijdt aan drie kanten" 
Joop Atsma zei dat het mes aan drie kanten snijdt: de detailhandel is met deze oplossing geholpen, verladers en vervoerders kunnen een aanzienlijke kostenreductie realiseren en ook het milieu is gebaat bij het inzetten van Binnenstadservice.

Staatssecretaris Joop Atsma steunt het initiatief.

De start van Binnenstadservice Amsterdam en de samenwerking met Mokum Mariteam werd op het schip van Mokum Mariteam wereldkundig gemaakt. Binnenstadservice maakt gebruik van twee modaliteiten in de diverse steden. “In Amsterdam kan de modaliteit over water natuurlijk niet ontbreken. Hierom en omdat Mokum Mariteam dezelfde maatschappelijk drijfveer heeft is zij de ideale partner voor Binnenstadservice Amsterdam.”

Stichting Doen
De ontwikkeling van Mokum Mariteam en van Binnenstadservice wordt ondersteund door de Stichting Doen. Directeur Nina Tellegen: “Het is belangrijk dat de binnensteden in Nederland veiliger en beter bereikbaar worden en de luchtvervuiling vermindert. Binnenstadservice draagt hier een praktische oplossing voor aan, namelijk door de transportbewegingen in steden sterk te verminderen. Daarom ondersteunt Stichting DOEN dit initiatief met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.”

Goederenstromen bundelen
Binnenstadservice is een logistieke dienstverlener voor winkels in binnensteden. Amsterdam is de achtste stad. Alle goederenbewegingen van en naar de winkelier worden gebundeld. Leveranciers kunnen bij Binnenstadservice tien uur per etmaal lossen zonder beperkingen aan de voertuigen. Hierdoor kan een forse reductie in tijd en kilometers worden gerealiseerd.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.