Beunschip zinkt op Westerschelde; één opvarende vermist [UPDATE]

0

Tegen al verwachtingen in is vanochtend toch nog één van de twee vermisten levend uit het water gehaald. Hij was aanspreekbaar maar wel onderkoeld, meldt de Kustwacht. Hij is door een reddingboot naar Breskens gebracht waar een ambulance klaar stond om hem naar een ziekenhuis te brengen. 

Duikers haalden de man uit het water.  Vermoedelijk wist hij zich in leven te houden dankzij een luchtbel in het schip.

 


 

Op de Westerschelde is vannacht een beunschip gekapseisd. Van de drie opvarenden kon er één worden gered. De andere twee worden nog vermist.

Het incident gebeurde rond middernacht in het Vaarwater langs Hoofdplaat, circa 6 kilometer ten oosten van Breskens. Het schip lag bij een zandzuiger die bezig was zand over te laden. De oorzaak van het kapseizen is onbekend. De man die tijdens de activiteiten op wacht stond, kon door personeel van de zandzuiger worden gered.

 

Klopproeven

De andere twee opvarenden lagen te slapen. De kans dat zij het ongeluk hebben overleefd is miniem. Hun lichamen bevinden zich waarschijnlijk nog in het schip. Duikers kunnen het wrak niet in omdat de stuurhut in elkaar is gedrukt. ‘Zij kunnen zodoende het schip niet in’, meldt de Kustwacht. ‘De situatie rond het wrak is te instabiel en te gevaarlijk. Er zijn diverse klopproeven gedaan op het wrak, maar die werden niet beantwoord.’

Nu wordt gewacht op een kraanschip, dat onderweg is. Dat gaat proberen het beunschip om te draaien.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.