‘Betonning bij Hollandse Brug gevaarlijk’

0

Rijkswaterstaat is gestart met de bouw van de tweede Hollandse Brug over het Gooimeer. In verband met deze werkzaamheden zijn op dit moment drie van de vijf onderdoorgangen afgesloten voor de binnenvaart. De onderdoorgangen zullen tot eind 2015 afwisselend afgesloten zijn. Ook geldt een snelheidsbeperking.

(foto E.J. Bruinekool Fotografie)

Betonning
Schippers melden dat overdag de betonning duidelijk zichtbaar is. ‘Maar bij slecht weer en in het donker is door de hoeveelheid tonnen niet meer te zien welke opening gebruikt moet worden’, vertellen de schippers. ‘De afgesloten delen worden namelijk ook met tonnen aangegeven. En probeer in het donker maar eens te bepalen wat je dan moet doen. Het is niet de vraag of maar meer wanneer iemand de verkeerde onderdoorvaart neemt.’
Normaal wordt de doorvaart aangegeven met twee boeien voor de pijler en nu ligt er niets voor de verplichte doorvaart pijlers, op het radar is niet te zien welke van de twee doorvaartopeningen je moet gebruiken.

Topdrukte
Bijkomend probleem is dat watersporters geen rekening houden met stuurboord- en bakboordregels. Zij maken willekeurig gebruik van de twee resterende onderdoorgangen. Inmiddels hebben twee van de drie regio’s schoolvakantie. De drukte op het water is aanmerkelijk toegenomen. Als  op 18 juli ook regio midden vakantie krijgt, heerst op het Gooimeer topdrukte. De schippers hopen dat voor die tijd de betonning wordt aangepast en dat ook watersporters worden geïnstrueerd over de vaarregels.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.