- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBeperkt schutregime bij Parksluizen door droogte

Beperkt schutregime bij Parksluizen door droogte

- Advertentie -

Delen

Vanaf dinsdag 26 juli kan de beroeps- en recreatievaart maar beperkt gebruik maken van de Parksluizen in Rotterdam. Het is een van de maatregelen van Hoogheemraadschap Delfland om de indringing van zout water te beperken. De Buitensluis in Schiedam en de Vlaardinger Driesluizen in Vlaardingen zijn voor de recreatievaart volledig gestremd.

Doordat de afvoer van de Rijn blijft dalen en er te weinig neerslag valt, geldt sinds 21 juli code oranje in het gebied van Delfland. Er is meer vraag naar zoetwater dan er maximaal aangevoerd kan worden. Ook is er onvoldoende zoetwater om verzilting tegen te gaan.

Beperkt schutregime

Voor de Grote Sluis van de Parksluizen geldt vanaf dinsdag 26 juli middernacht voor de beroepsvaart een beperkt schutregime. Het eerste invaarmoment is vijf uur na hoogtij bij Rotterdam, het laatste invaarmoment is elf uur na hoogtij. Die tijden gelden ook voor de Kleine Sluis, die de recreatievaart gebruikt. Pleziervaart mag, indien mogelijk, gelijk met de beroepsvaart meeschutten in de Grote Sluis.

Wachttijden

Door het instellen van de schutbeperkingen kunnen langere wachttijden ontstaan voor schepen die de sluizen willen passeren, waarschuwt Delfland. Bij de Parksluizen zijn er voor de binnenvaart tien ligplaatsen met walstroom beschikbaar: zes in de Coolhaven en vier aan de Aelbrechtskade. Daarnaast zijn er nog vier ligplaatsen zonder walstroom beschikbaar in de Coolhaven. Indien noodzakelijk mogen binnenschepen naast elkaar liggen.

In de Parkhaven kan afgemeerd worden voor de sluis. Als de wachttijd langer is, kunnen schepen beter elders in de buurt wachten, verzoekt het hoogheemraadschap. Bijvoorbeeld aan de Müllerkade.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -