- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBCTN-terminal in Beringen van start

BCTN-terminal in Beringen van start

- Advertentie -

Delen

De eerste containers op de nieuwe BCTN-terminal in Beringen zijn gelost. De terminal is gehuisvest op het terrein van logistiek dienstverlener Gheys aan het Albertkanaal. Voor BCTN is dit inmiddels de achtste terminal en de derde in België.

Gheys heeft aan BCTN een langdurig gebruiksrecht toegekend voor een oppervlakte van 20.000 vierkante meter. Het logistieke terrein van Gheys is in totaal meer dan 50 hectare groot en is gelegen op het industrieterrein Ravenshout. Beringen wordt aangelopen met duwbakken. De terminal is operationeel van 07.00 tot 19.00 uur.

 

Geen voor- en natransport meer nodig

De nieuwe containerterminal maakt het mogelijk het voor- en natransport over de weg naar Gheys te schrappen. In het verleden werden de containers nog vanuit de BCTN-terminal in Meerhout, even verderop aan het Albertkanaal, gependeld: 18 kilometer over de weg. Tot nu toe behandelde het nabijgelegen BCTN Meerhout meer dan 10.000 containers per jaar voor Gheys.

“We winnen zowel op het vlak van milieu (minder CO2), veiligheid en congestie (minder vrachtwagens) als efficiëntie”, aldus Gheys’ CEO Ronny Joos.

 

Elektrische portaalkraan

“De terminal heeft een totale capaciteit van circa 50.000 containers”, aldus Joop Mijland, ceo van BCTN. “Door de start van deze nieuwe terminal halen wij samen met Gheys meer dan 50.000 vrachtwagenritten van de weg en hiermee realiseren wij een enorme vermindering van CO2-uitstoot.”

Op termijn kan dit groeien naar een vermindering van 80.000 vrachtwagenritten per jaar. “Om onze operatie zo duurzaam mogelijk te maken, is de terminal uitgerust met een elektrische portaalkraan en tevens voorzien van ledverlichting.”

foto’s: BCTN

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -