- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsBaggermuseum krijgt model van Damen Dredging

  Baggermuseum krijgt model van Damen Dredging

  - Advertentie -

  Delen

  Op 25 augustus heeft het Nationaal Baggermuseum een tentoonstellingsmodel van bressend zand gekregen van Damen Dredging. Het laat zien, door het model te verdraaien, hoe verschillende soorten zand onder water afstromen van een talud. Het maakt aanschouwelijk wat er onder water gebeurt als zand door een baggerwerktuig wordt opgezogen.

  Het model ‘De Bres’ is geplaatst in Het Koetshuis van het Sliedrechtse museum. Het is  toevoeging aan de BaggerPraktijkTuin, waar de bezoeker kan beleven wat baggeren en waterbouw is.

   

  Schaalmodellen

  Nieuw zijn ook vier schaalmodellen gepresenteerd van de Damen PushyCat. Deze zijn gebouwd door vrijwilligers van het Baggermuseum. De kunststof voor de rompen is gratis geleverd door de firma Comaro uit Werkendam. Dit bedrijf heeft het museum eerder gesteund door de levering van kunststof tanden voor een snijkop. In de BaggerPraktijkTuin kan men zelf tanden verwisselen van een snijkop, precies zoals dat aan boord wordt gedaan.

  Uitleg bij het nieuwe model. (foto Nationaal Baggermuseum)

  Het Nationaal Baggermuseum is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De BaggerPraktijkTuin is elke zaterdag open van 14.00 tot 16.30 uur.

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -