Arthur Langstraat overleden aan gevolgen van ongeluk

0

Arthur LangstraatDiepe verslagenheid heerst op het kantoor van de CBOB en de rest van Kantoor Binnenvaart nadat bekend werd dat maandag- op dinsdagnacht Arthur Langstraat (42) aan de gevolgen van een ongeluk om het leven is gekomen.

CBOB-secretaris Henk van der Velde schrijft aan de leden: “Wij, zijn collega’s, het bestuur van de CBOB evenals de bestuursleden van de andere KB-organisaties en alle medewerkers van de organisaties hier op het Vasteland kunnen nog niet bevatten, dat zijn plaats voortaan leeg blijft. Het blijft onwerkelijk dat Arthur plotseling niet meer bij ons is.”
Maandagavond fietste KB-beleidsmedewerker Arthur Langstraat naar huis en onderweg is hij ten val gekomen en aan zijn hoofd gewond geraakt. ’s Nachts is hij aan de gevolgen daarvan overleden. De aanleiding van het ongeluk is onbekend. Vermoed wordt dat hij onwel is geworden en gevallen.

Arthur laat een vrouw en drie kinderen (van 8,17 en 20) achter. Hij was sinds februari 2006 bij Kantoor Binnenvaart adviseur arbowetgeving, milieu, ADNR en veiligheid. Voorheen was hij adviseur organisatie en veiligheid bij De Eendracht BV waar hij het arbobeleid opzette voor directie en personeel. Ook bij Kantoor Binnenvaart zette hij zich in voor de arbeidsomstandigheden, dat uitmondde in de vanaf 1 januari 2010 van kracht zijn de arbocatalogus voor de binnenvaart.
 Ook bij eerdere werkgevers hield hij zich vooral bezig met HRM (human resources management) zoals bij het industrieel bedrijf KS Profiel, waar hij het HRM-beleid inrichtte van 2000 tot 2004.
Hij haalde een graad aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam in 1992 in Public Affairs Management en vulde dat later met een schriftelijke cursus  aan met HRM.

Zaterdag 1 oktober is er van 15.30 tot 17.00 uur condoleance. De begrafenis is maandag 3 oktober om 14.00 uur.

Uitgesteld
In verband met het overlijden van Arthur Langstraat gaat de geplande bijeenkomst van de BinnenvaartUnie in Krimpen aan den IJssel niet door. Op die bijeenkomst zou het rapport van de BinnenvaartUnie (nu nog Kantoor Binnenvaart) over de organisatiebereidheid in de binnenvaart worden gepresenteerd. Die bijeenkomst is een week verschoven naar 8 oktober (zelfde plaats, zelfde tijd). 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.