- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsApps geven inzicht in ladingstatus

Apps geven inzicht in ladingstatus

- Advertentie -

Delen

Sinds enkele jaren zoeken de binnenvaart en ICT-partijen samenwerking om de branche te innoveren. Cargos biedt bevrachters de mogelijkheid om volledig inzicht te krijgen in de status van de lading. De applicatie is vanaf computer, tablet en smartphone overal te gebruiken. Cargos is een initiatief dat Aspect ICT samen met PTC heeft ontwikkeld. 

“Overzicht, controle, alle documenten op één plek en geen gerommel meer met mail, Excel en andere programma’s”, aldus het softwarebedrijf.

iBarge

Voor de NPRC gaat Aspect ICT ook de app iBarge uitbouwen, waarmee aangesloten schippers hun charters digitaal beschikbaar hebben, de statussen van de reis en lading kunnen delen, documenten digitaal ontvangen en/of aanleveren en relevante informatie over beschikbaarheid dan wel afwezigheid delen.

“Door de initiatieven van deze samenwerking neemt de beschikbare data toe. Hierdoor wordt tevens een historie opgebouwd die handig is om de samenwerking met elkaar tegen het licht te houden en eventueel her en der bij te schaven. Zodat processen in het vervolg nóg gestroomlijnder verlopen”, aldus de initiatiefnemers van Cargos.

“Zowel de bevrachtingsapplicatie als de app zijn beschikbaar voor de branche. Samen gebruik maken van de mogelijkheden, samen zorgen voor de doorontwikkeling en samen bijdragen aan de informatie die de schipper/bevrachter/opdrachtgever nodig heeft.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -