Antwerpse aalmoezenier stapt op

0

Jos Vanhoof heeft zijn functie als aalmoezenier van de binnenvaart en afgevaardigd beheerder van het Apostolaat der Schippers in Antwerpen neergelegd.

Jos Vanhoof begeleidde onlangs het Kerkschip naar zijn nieuwe ligplaats. (fÍoto Sarah De Preter)

Vanhoof volgde in de zomer van 2009 de onlangs overleden pater Machar Verhaeghe op, die toen met pensioen ging. Vóór hij naar Antwerpen kwam, was Jos Vanhoof jarenlang missionaris in Venezuela. Door het tekort aan priesters moest hij twee functies combineren: hij was zowel aalmoezenier van de binnenvaart als hoofdaalmoezenier van Apostolatus Maris en havenaalmoezenier in Antwerpen.

Breuk
Vanhoof geeft aan met plezier terug te denken aan de deugddoende contacten die hij de afgelopen drie jaar met veel mensen in de binnenvaart heeft gehad. De samenwerking met een kleine groep op het Kerkschip verliep minder vlot, wat uiteindelijk tot de breuk leidde. Jos Vanhoof zal nog een tijdje de zondagsliturgie op het Kerkschip verzorgen en blijft verder actief als havenaalmoezenier voor de zeevaart. Hij zal daarnaast een bijkomende benoeming van de bisschop aanvaarden.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.