Antwerpen gastheer van Container Trade Europe 2020

0
Peter Tirschwell en Jacques Vandermeiren. (foto Port of Antwerp)

Container Trade Europe, de internationale conferentie over containervervoer in Europa, wordt van 20 tot 22 oktober 2020 gehouden in  Antwerpen. Dat kondigde organisator Journal of Commerce (JOL) op 4 december aan.

De Europese conferentie is gebaseerd op de succesvolle jaarlijkse TBM-conferentie in Long Beach, Californië, en trekt verladers uit heel Europa. Het conferentieprogramma richt zich onder andere op verladers die grote hoeveelheden containervracht verplaatsen, die afhankelijk zijn van container- en expeditiediensten, zeehavens en verbindingen over land. Het programma wordt ontwikkeld en geleid door het gespecialiseerde journalistenteam van de JOC.

Vitale onderwerpen

Volgens Peter Tirschwell, Vice President Maritime & Trade bij IHS Markit (dat de JOC uitgeeft), komt Container Trade Europe in Antwerpen als de scheepvaart en internationale logistiek worden geconfronteerd met een ‘aanzienlijke’ verstoring. “Het samengaan van rederijen heeft de dynamiek tussen verladers, vervoerders en expediteurs fundamenteel veranderd. De race om technologie en nieuwe bedrijfsmodellen te benutten, inclusief de noodzaak om klimaatverandering te bestrijden, betekent dat we veel vitale onderwerpen voor onze industrie op de agenda hebben staan.”

“De JOC Container Trade Europe-conferentie zal zich thuis voelen in Antwerpen, omdat we allebei een sterke focus hebben op verladers. Daarom verwelkomen we deze samenwerking die onze positie als Europese containergateway zal versterken”, aldus Jacques Vandermeiren, de CEO van Port of Antwerp.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.