- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAntwerpen door grens van 1 miljoen TEU

Antwerpen door grens van 1 miljoen TEU

- Advertentie -

Delen

In mei heeft Antwerpen voor het eerst meer dan 1 miljoen TEU overgeslagen in één maand. De haven van Antwerpen groeit al vijf jaar op rij. In het eerste kwartaal van 2018 steeg de containeroverslag met 9,5 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2017.

Jacques Vandermeiren, CEO van Havenbedrijf Antwerpen, ziet de cijfers als bewijs dat de Vlaamse haven hard toe is aan uitbreiding. “Dit nieuwe record bevestigt eens te meer onze prognoses dat de haven binnen afzienbare tijd met een capaciteitstekort te maken zal krijgen en dat de vraag naar extra capaciteit steeds dringender wordt. Een strakke timing is nu echt noodzakelijk. Dat is van essentieel belang om in de toekomst onze internationale leiderspositie te kunnen behouden en onze belangrijke rol van motor voor de Belgische economie te blijven waarmaken.”

 

Snel beslissen

Marc Van Peel, de Antwerpse schepen voor de haven, ondersteunt het pleidooi. “Wij dringen aan op een snelle beslissing van de Vlaamse regering om te bepalen waar de nodige extra containercapaciteit in de haven van Antwerpen gerealiseerd zal worden. Zij kunnen op ons rekenen om samen met alle betrokken partijen te bouwen aan de duurzame ontwikkeling van de haven, waarbij de economische, ecologische en sociale factoren in balans zijn. Enkel samen kunnen we de vooropgestelde duurzame groei van onze haven realiseren.”

 

Werkgelegenheid

Die groei is nodig om de directe en indirecte werkgelegenheid te garanderen, betoogt Havenbedrijf Antwerpen. “Recente cijfers van de Nationale Bank bevestigen de rol van de haven als krachtigste economische motor van België. De haven van Antwerpen levert 10,8 miljard euro directe toegevoegde waarde en 9,4 miljard indirecte toegevoegde waarde en geeft daarmee werk (direct én indirect) aan zo’n 143.000 werknemers. Eén op de zestien Belgen werkt in of voor de haven van Antwerpen.”

foto: archieffoto Haven van Antwerpen

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -