- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAmsterdam heeft 4e overdekte terminal

Amsterdam heeft 4e overdekte terminal

- Advertentie -

Delen

In Amsterdam heeft VCK Group heeft aan de Suezhaven de vierde overdekte goederenterminal in gebruik genomen. De bouw van All Weather Terminal 4 kostte circa 11 miljoen euro. De overdekte overslagcapaciteit in de Amsterdamse haven is hiermee gestegen naar anderhalf tot twee miljoen ton. Haven Amsterdam meldt trots dat het nu de grootste aanbieder van overdekte overslag in Europa is.

Weersonafhankelijke overslag zit in de lift. De grootte van zeeschepen neemt toe en er wordt vaker gevraagd om directe overslag tussen zeeschip en binnenvaartschip. Daarom is de nieuwe all weather terminal 3 meter breder en 4 meter hoger dan de drie eerder gebouwde terminals.

Havenbedrijf Amsterdam heeft een LME-certificering aangevraagd. Met toestemming van de Londense Metaalbeurs kan daarmee lading worden aangetrokken op de wereldmarkt voor industriële metalen. De verwachting is dat de LME-certificering begin 2018 wordt toegekend.

 

Rollen staal

De nieuwe terminal is 100 meter lang, 22 meter hoog, heeft een ‘waterbreedte’ van 30 meter en beschikt over een overslagkraan met een capaciteit tot 50 ton. De ingebruikname vond plaats door overslag van rollen staal vanuit een binnenvaartschip in het zeeschip Wilson Nantes. Eigenaar en reder Wilson is de grootste gebruiker van de all weather terminals in Amsterdam.

foto: De eerste overslag: rollen staal vanuit een binnenvaartschip in het zeeschip Wilson Nantes. (foto Havenbedrijf Amsterdam)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -