Alphatron levert joystick-systeem met ‘position holding’

0

De Linde G.

Met de doop van de Linde G heeft Alphatron Marine wederom twee Alphamulticourse MFC joystick piloten geleverd. De Linde G is het tweede Multifunction Offshore Vessel dat is afgeleverd door de Poolse scheepsreparatie werf Nauta uit Gdynia. Het vaartuig is gebouwd in opdracht van Rederij Groen uit Scheveningen en werd donderdag 16 maart gedoopt door burgemeestersvrouw Van Aardse.

Multifunctionele autopiloot
Enkele maanden eerder werd het eerste schip opgeleverd voor Glomar Shipmanagement uit Den Helder onder de naam Glomar Pride. Alphatron Marine heeft op beide schepen het nieuwe innovatieve product Alphamulticourse MFC geleverd en geplaatst. Dit is een multifunctionele autopiloot met integratie van een rivierpiloot en wegafhankelijke besturing plus een ingebouwd joystick-systeem met ‘position holding’.

De Glomar Pride werd eerder dit jaar opgeleverd. (foto’s Alphatron Marine)

Daarmee komen met dit product de mogelijkheden van een DP-systeem (Dynamic Positioning) binnen bereik voor een marktgroep waar een ‘IMO approved’ DP-systeem niet nodig is. Aangezien er ook een goedgekeurde zeepiloot ingebouwd is, kunnen eigenaren en rederijen nu tegen een gereduceerde investering nieuwe functionaliteit aan hun vaartuigen toevoegen. Aldus Alphatron Marine.

‘Capability plot’
Voordat Alphatron een dergelijk systeem aanbiedt, kijkt het bedrijf eerst met de eigenaar of het vaartuig meerwaarde kan halen uit de installatie van dit systeem. “De Alphamulticourse MFC stuurt namelijk niet alleen het stuurwerk aan, maar ook alle andere voortstuwingsmiddelen. Tevens wordt een zogenaamd ‘capability plot’ van het vaartuig gemaakt waaruit zal blijken hoelang het vaartuig ‘position holding’ kan houden bij diverse externe invloeden van wind en stroming.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.