‘Alles uit de kast’ voor Joren Last

0

Op 6 oktober haalt Joren Last alles uit de kast in de finale van de Dunlop Drivers Cup. Die dag strijdt de stuurman van mts Nesselande op Circuit Park Zandvoort met 21 andere jonge racefanaten om de titel. De winnaar krijgt de mogelijkheid om een racelicentie te behalen onder begeleiding van Jeroen Bleekemolen. Bovendien mag hij of zij deelnemen aan een test- en selectiedag van het BRL Light Team Fanzonely dat uitkomt in de Dutch Supercar Challenge.

Finale
De Dunlop Drivers Cup is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd door bandenfabrikant Dunlop. De wedstrijd heeft de laatste jaren al veel kandidaten dichter bij de autosport gebracht en mag zich verheugen op een grote interesse bij auto(sport)liefhebbers.
Ook Joren Last hoopt langs die weg een carrière in de racerij te starten. De eerste stap heeft hij al achter de rug.

Joren heeft al een eigen website.

Bij de voorronde op 16 juni kwalificeerde hij zich voor de finale op 6 oktober. De deelnemers moesten bij Bleekemolens Race Planet in Amsterdam tijdens drie proeven aantonen hun voertuig onder alle omstandigheden volledig onder controle te kunnen houden. Zo moesten de honderd kandidaten tijdens kartraces, ijsrijden en een behendigheidsparcours met een quad hun voertuigbeheersing aan de jury tonen. Daarnaast kregen ze een fysieke test.

Mts Nesselande
Joren Last volgt bij het NovaCollege in Harlingen de opleiding tot stuurman/schipper en vaart op het mts Nesselande. Hij heeft het erg naar zijn zin in de binnenvaart. “Mijn werk is een uitdaging voor mij. De grote diversiteit aan werkzaamheden op een schip vind ik altijd boeiend.”
Maar toch droomt hij van een carrière in de racerij. “Van jongs af aan is autoracen mijn passie. De laatste jaren ben ik, naast mijn werk in de binnenvaart, als monteur veel betrokken geweest bij de autosport.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.