- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAlexia doopt Vox Alexia

Alexia doopt Vox Alexia

- Advertentie -

Delen

Op zaterdag 9 september is de nieuwste hopperzuiger van Van Oord gedoopt: de Vox Alexia. Dat gebeurde door niemand minder dan de prinses naar wie het schip genoemd is. De doopceremonie vond plaats aan de Wilhelminakade in Rotterdam.

Na de doophandeling kreeg Prinses Alexia een rondleiding over het schip. Daar sprak zij met een aantal medewerkers, onder wie kapitein Ton de Bruin (foto boven) en CEO Pieter van Oord. De laatste zei: “De Vox Alexia, onze derde grote hopperzuiger die op LNG vaart, is een mooi voorbeeld van de duurzaamheidsambities van Van Oord. Het is een grote eer dat Prinses Alexia dit schip dat haar naam draagt, heeft gedoopt.”

Hopperzuiger

De Vox Alexia is een hopperzuiger. Dit type baggerschip zuigt zand, klei, slib en grond van de waterbodem zuigen. Van Oord zet hopperzuigers wereldwijd in op een breed scala aan projecten, zoals kustbescherming, havenaanleg, het uitdiepen van waterwegen en landaanwinning. Net als de in 2022 inde vaart gekomen zusterschepen Vox Ariane en Vox Apolonia is het schip uitgerust met LNG-voortstuwing.

Prinses Alexia verrichtte de doop. Links van haar CEO Pieter van Oord. (foto Van Oord)

Het was zaterdag 9 september dubbel feest voor Van Oord. Op dezelfde dag werd ook de Calypso gedoopt. De nieuwe kabellegger zal voornamelijk worden ingezet voor de aanleg van offshore windparken.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -