- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsADN-specialist Klaas den Braven overleden

ADN-specialist Klaas den Braven overleden

- Advertentie -

Delen

Dinsdag 5 december is Klaas den Braven onverwacht overleden aan de gevolgen van hartfalen. Dat heeft Koninklijke BLN-Schuttevaer bekendgemaakt. Den Braven was als adviseur verbonden aan de organisatie en bestuurslid van Schuttevaer-afdeling Hardinxveld-Giessendam.

Klaas den Braven werkte tot zijn prepensioen in 2005 bijna 25 jaar bij de Scheepvaartinspectie. Daarna ging hij als zelfstandig adviseur verder. Hij gold als een vooraanstaand deskundige op het gebied van het ADN en alles wat bij het vervoer van gevaarlijke stoffen  per binnenvaart komt kijken. Hij was onder meer betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Binnenschifffahrts-Gefahrgut Tage.

Ook de toepassing van LNG was een van de specialismen van de Papendrechter. Den Braven begeleidde onder meer bij het ontwerp en de bouw van de eerste binnenvaarttanker die op deze brandstof ging varen: de Argonon van Deen Shipping.

Enkele jaren verzorgde hij in De Binnenvaartkrant de rubriek Veilig & Vast, waarin hij uitleg gaf over technische en veiligheidseisen.

Klaas den Braven is 71 jaar geworden. De uitvaart vindt woensdagmiddag 13 december plaats.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -