Aanvaringen in de mist

0

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 mei zijn in Zeeland in dichte mist op twee plaatsen schepen met elkaar in aanvaring gekomen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar er was wel behoorlijk materiële schade. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt de aanvaringen op de Westerschelde en in de Kaloothaven in Vlissingen-Oost.

Vlissingen-Oost
Omstreeks 02.00 uur voer een containerschip bij het manoeuvreren in de haven tegen een gemeerd liggend schip. De schade aan dit schip was groot. Over een lengte van 3 meter werd de romp van het schip 40 centimeter naar binnen gedrukt. Hierdoor raakte het schip lek maar doordat het schip leeg was leidde dat niet tot problemen.

Sardijngeul
Twee uur later kwamen twee zeeschepen in de Sardijngeul, westelijk van Vlissingen, met elkaar in aanvaring. Een van zee komend schip voer aan de verkeerde kant van de vaargeul tegen een tegemoetkomende tanker. De tanker raakte hierbij lek maar het gat in de romp zat net onder het dek en boven het vloeistofniveau van de lading, zodat er geen uitstroom van lading was.
Beide schepen zijn na de aanvaring op de rede ten anker gekomen. Vermoedelijk zijn problemen met de stuurinrichting aan boord van het binnenkomend schip de oorzaak van de aanvaring.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.