Vijfdubbel feest bij KSCC

0

Op Tweede Pinksterdag vieren schippers samen met kermismensen en circusbewoners feest omdat hun parochie veertig jaar bestaat. Zo lang is het Katholiek Sociaal en Cultureel Centrum (KSCC) in de Nijmeegse Waalhaven de thuishaven voor de wereld van de rondreizenden en hun familie die werkzaam zijn in de binnenvaart, de kermis en het circus.

Een vijfdubbel feest want ook is Bernhard van Welzenes veertig jaar priester en directeur van de het KSCC; het Schipperscentrum bestaat 35 jaar; de varende kerk, de Jos Vranken, ligt 25 jaar in de Nijmeegse Waalhaven voor anker, en het informatiebulletin van het KSCC verschijnt ook al veertig jaar. Alle reden dus om de jubilea te vieren met een openluchtmis (aanvang 14.30 uur) aan de Waalhaven met als hoofdcelebrant monseigneur A. Hurkmans, die in de Nederlandse bisschoppenconferentie de parochie en de belangen van de kermis, het circus en de binnenvaart vertegenwoordigt.
De Nijmeegse gemeenschap heeft het feest Tweede Kerstdag al gevierd, maandag 28 mei krijgt het jubileum een nationaal en internationaal karakter met gasten uit de wereld van kerk, politiek, binnenvaart, kermis en circus uit diverse landen die hun opwachting zullen maken.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.