Aantrekkelijk evenement rond doopceremonie in Werkendam

0

Vanwege het 150-jarig bestaan van Van Oord en de doop van hun eerste LNG-kraanschip, de Werkendam, organiseerde Van Oord samen met de gemeente en Werkendam Maritime Industry (WMI) op 13 en 14 april diverse activiteiten in de Biesboschhaven in Werkendam.

Vrijdagochtend 13 april kregen zo’n 120 vmbo-scholieren uit de regio op het terrein onder andere een rondleiding op het kraanschip en een 360-graden-film-experience in een koepelvormige tent. Het BVB was samen met Koninklijke BLN-Schuttevaer aanwezig met de VR-bril en divers folder- en postermateriaal om de leerlingen meer over de binnenvaart en de opleidings- en beroepsmogelijkheden te vertellen en hen zelf virtueel een stukje te laten varen. Daar werd veelvuldig en enthousiast gebruik van gemaakt.

BBL-informatiemarkt

Vandaag (dinsdag 24 april) vindt in het WTC in Rotterdam een informatiemarkt plaats speciaal voor BBL-leerlingen van alle niveaus. Diverse onderwijsinstellingen namen deel aan dit event, in samenwerking met partners in Rotterdam om de Rotterdamse arbeidsmarkt te stimuleren. Naast Zadkine, Albeda en TCR (Techniek College Rotterdam) waren ook de mbo-instellingen STC, Lentiz en Wellant vertegenwoordigd. Bezoekers aan de infomarkt waren leerlingen die al ingeschreven staan op een onderwijsinstelling, maar nog geen werkplek hebben, en daarnaast ook potentiële leerlingen voor BBL en andere werkzoekenden.

De beurs was ingedeeld in pleinen: Zorg en Welzijn, Handel & Horeca, Voeding & Leefomgeving en Haven & Techniek. Op deze pleinen was een (breed) aanbod van verschillende soorten bedrijven uit de bedrijfstak van dat plein.

Het BVB stond bij Haven & Techniek om aandacht te geven aan een baan in de binnenvaart. We trokken hierin op met binnenvaartvlogster Liana. Met veel enthousiasme en informatiemateriaal hebben we de sector onder de aandacht gebracht en de mogelijkheden voor een carrière in de binnenvaart in de kijker gespeeld.

 

Arbeidsmarktagenda

Maandag 16 april vond een voortgangsoverleg plaats voor de werkgroep die aan de strategische arbeidsmarktagenda werkt. Achter de schermen heeft het BVB, in samenwerking met Koninklijke BLN-Schuttevaer, de resultaten uit de kick-off in februari verwerkt en in een conceptagenda gegoten.

Dit concept is op detailniveau doorgenomen en wordt door de diverse partijen uit de werkgroep aangevuld en aangescherpt. Zo wordt het een breed gedragen agenda waar iedereen zijn steentje aan bijdraagt en zich in kan vinden.

Eind mei zal de agenda tijdens de beurs in Gorinchem aan de sector gepresenteerd worden. Tevens spreken de diverse betrokken partijen uit de sector die dag hun commitment uit om de agenda samen uit te gaan voeren. We zullen u tegen die tijd nader informeren. Hou dinsdag 29 mei van 10.00 tot 13.00 uur alvast vrij in uw agenda.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.