Aangepaste verkeersmaatregelen op PM-kanaal

0

Op 1 juli 2015 gaan de aangepaste verkeersmaatregelen op het Prinses Margrietkanaal in. Rijkswaterstaat verruimt het passeerverbod bij de bruggen Kootstertille (foto boven), Oude Schouw, Uitwellingerga en Spannenburg en er geldt voortaan een hogere maximumsnelheid.

De aangepaste maatregelen zijn bedoeld om de doorvaart op de vaarweg te bevorderen en het risico van aanvaringen te beperken.

 

Passeerverbod deels ingetrokken

Sinds juli 2014 mochten schepen elkaar bij de bruggen niet meer passeren. Met het nieuwe verkeersbesluit wordt dit verbod voor schepen smaller dan 9.60 meter ingetrokken.

Kleinere schepen krijgen daarmee de gelegenheid om door te varen. ‘Dat vermindert het oponthoud op de vaarweg en komt de doorstroming ten goede’, verwacht Rijkswaterstaat.

Schepen breder dan 9,60 meter blijven verplicht gebruik te maken van het vaste deel van de brug, omdat deze doorgang meer ruimte biedt voor een veilige doorvaart.

 

Maximumsnelheid

Voor alle schepen, zowel geladen als ongeladen, geldt vanaf 1 juli een snelheidsbeperking van 8 kilometer per uur bij het passeren van het vaste deel van de bruggen Kootstertille, Oude Schouw, Uitwellingerga en Spannenburg. Voor schepen breder dan 9,60 meter waarvoor de brug open moet, geldt een maximale snelheid van 6 kilometer uur.

De maatregelen zijn niet van toepassing op de recreatievaart.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.