- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouw“A-Rosa Sena zet nieuwe standaard”

“A-Rosa Sena zet nieuwe standaard”

- Advertentie -

Delen

Op 14 mei wordt de nieuwste aanwinst van de A-Rosa-vloot in Keulen gedoopt. Het gaat om de A-Rosa Sena, die is gebouwd door Concordia Damen uit Werkendam.

Peetmoeder is Yvonne Catterfeld. “De A-Rosa Sena zal nieuwe standaarden zetten op de rivier in termen van ontwerp en groene technologieën, en ik ben erg trots om dit innovatieve schip te dopen”, zegt de beroemde Duitse actrice en zangeres. Van 2016 tot 2020 was ze coach bij The Voice of Germany en ze is momenteel op de Duitse tv te zien als rechercheur in de misdaadserie Wolfsland.

Ook voor kinderen

Ze is ervaringsdeskundige: “Ik ga zelf vaak op vakantie met de A-Rosa-schepen en we genieten vooral van de gezinsvriendelijkheid aan boord. Bij de A-Rosa Sena ben ik dan ook erg enthousiast over de familiecabines, de Kids Club en het kinderzwembad.”

“We voelen ons altijd zeer comfortabel en verzorgd aan boord van de A-ROSA schepen; de bemanning is echt fantastisch. Daarom ben ik bijzonder blij dat bij de bouw van de A-Rosa Sena ook aan de bemanning is gedacht: zij beschikken over gezellige hutten, een eigen recreatieruimte en een mess die doet denken aan een modern, hoogwaardig restaurant.”

Catterfield is al langer ambassadeur van de Duitse rederij, die haar 20-jarig bestaan viert. Na de A-Rosa Flora en de A-Rosa Alva is de A-Rosa Sena het derde schip dat zij doopt.

Catterfeld zal deze keer worden bijgestaan door de twee ambassadeurs van de volgende generatie: Clara Katharina Eichler (14) en Enna Marie Kate Sandmann (10). De dochters van de twee A-Rosa-directeuren staan symbool voor de typische multigeneratie-cruises van de riviercruiserederij (kinderen tot 15 jaar reizen gratis mee) en het belang van investeringen ten gunste van het klimaat.

Loyaliteit

De feestelijke ingebruikname van het nieuwe schip vindt plaats in aanwezigheid van alle medewerkers van A-Rosa. “Met de uitnodiging voor de doop willen we onze medewerkers bedanken voor hun loyaliteit en inzet in de afgelopen jaren”, legt CEO Jörg Eichler uit. “Daarnaast willen we graag dat ons hele team het nieuwe schip leert kennen, want met zijn lage-emissie aandrijving met batterijopslag en het uitgebreide aanbod aan boord belichaamt het de toekomst van A-Rosa.” Ook zullen er na afloop diverse evenementen voor verkooppartners aan boord plaatsvinden.

Op 21 mei vertrekt de A-Rosa Sena vanuit Keulen voor de maidentrip. Die voert onder meer naar Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen.

‘E-Motion Ship’

Met de door Concordia Damen en CCM3 gebouwde riviercruiser introduceert A-Rosa naar eigen zeggen een nieuwe scheepsklasse. De hybride aandrijving van het ‘E-Motion Ship’ heeft een dieselmotor, een elektromotor en een extra accu-opslagunit. Zodra de A-Rosa Sena een haven aandoet, schakelt het over op de elektrische aandrijving: stil en emissieloos.

Het schip is 135 meter lang en 17,70 meter breed, telt 140 cabines en kan 280 gasten ontvangen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -