- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekWat hebben ze in Rossum in petto?

Wat hebben ze in Rossum in petto? [Joechjachen]

- Advertentie -

Delen

Eind juli werd in Rossum Bistro in Petto geopend. Sindsdien wisten velen dit nieuwe restaurant aan de oever van de Waal te vinden. Na enkele maanden is het er in het weekend al zo gesteld dat men er, zonder vooraf reserveren, maar moeilijk een tafeltje kan vinden.

Aan de voorzijde kunnen circa twintig gasten buiten zitten.

Bram Hoorn en zijn vriendin Nancy Janssen exploiteren samen het nieuwe restaurant aan de Waaldijk 1 in Rossum. Zij leerden elkaar kennen op de Hogere Hotelschool in Maastricht en rondden daar beiden die opleiding met goed gevolg af. In zijn studententijd werkte Bram al in de horeca in Rossum en hij kende uit die tijd het pand waar hij nu zelf de scepter zwaait. “Het was vroeger aanvankelijk een café, waar veel schippers kwamen”, vertelt hij. “Het heette toen ’t Schippers Welvaeren. Later kreeg het de naam Café Waalzicht en vóórdat wij hier begonnen, was het een pannenkoekenhuis.”

Knusse sfeer
Toen Bram en Nancy dit jaar de krans kregen om het pand te huren, hoefden ze daar geen moment over na te denken. Ze renoveerden het en openden er enkele maanden geleden Bistro in Petto. Een uitgekiende naam. “In de term bistro vinden wij iets gezelligs, iets informeels met een knusse uitstraling en sfeer”, licht Nancy toe. “En dat willen we zo ook met onze formule neerzetten.”
“We hebben er met de aankleding al veel aan gedaan”, vult Bram aan. “We hebben er een nostalgische eetbar in geplaatst en we hebben er verschillende soorten tafels in staan. En we blijven overal uitkijken naar eventuele andere antieke voorwerpen die de aankleding nog meer kunnen verfraaien.”
De zaak heeft op de begane grond een ruimte waar ongeveer zestig gasten een plaats kunnen vinden. Daarnaast zijn er drie terrassen. Aan de voorzijde van het pand kunnen circa twintig gasten bij mooi weer buiten zitten en aan de overkant van de weg, echt op de dijk, is een terras ingericht voor ruim vijftig gasten.. “Vanaf dat terras hebben onze gasten een prachtig uitzicht op de Waal, de aangrenzende uiterwaarden en de sluis van Sint Andries”, aldus Nancy. “Aan de achterzijde van onze zaak hebben we ook nog een dakterras, waar plaats is voor rond de 35 gasten.”

Familiebedrijf
Bram en Nancy werken zelf als gastheer en gastvrouw in de zaak. Ze hebben een vaste kok in dienst en daarnaast zijn er ongeveer tien mensen oproepbaar voor de keuken en de bediening. “Se ouders van Bram wonen hier vlak om de hoek”, vertelt Nancy. “Zonodig springen die ook bij. En niet te vergeten een broer en een zus van Bram, die nog op school zitten en in hun vrije tijd meewerken in de keuken of de bediening. Dus het is toch een beetje een familiebedrijf.”

Nancy en Bram begonnen de bistro deze zomer. (foto’s Harrie van Eeuwijk)

De prijzen in het restaurant vallen in de middenklasse. “We hebben een 3-gangenmenu van € 26,50 en dat wisselt elke week”, zegt Bram met de menukaart in de hand, die in een sfeervol fotolijstje is gezet. “Verder kan men uit de kaart zelf een menu samenstellen. En op verzoek worden er kleine spijzen geserveerd voor grootouders en kinderen. Verder hebben we hoofdgerechten van € 14,50 tot € 28,50, die elk seizoen wisselen.”
Over de specialiteiten laat Nancy geen enkele twijfel bestaan: “Onze specialiteit is de ossenhaas. Die is heel mals en geïmporteerd uit Argentinië. Daarnaast mogen we ook zeker wijzen op onze ambachtelijk gemaakte toetjes.”
Tijdens het middaguur worden in Bistro in Petto regelmatig zakelijke lunches gehouden. Natuurlijk is het gemakkelijk dat men daarvoor goede parkeergelegenheid op eigen grond heeft.
De grote drukte in het restaurant is vooral in het weekend. Dan is het bijna altijd vol. “Daarom is het op die momenten ook echt aan te raden om vooraf te reserveren.”

Ierse pub
“Het dakterras aan de achterzijde van de zaak is overdekt en verwarmd”, geeft Nancy aan. “Zo willen we de rokers onder onze gasten de mogelijkheid bieden om even een sigaret of sigaar op te steken. En wanneer het later in het seizoen wat frisser gaat worden, dekken we het met wat zeil af. Doch in de toekomst willen we het terras misschien wel helemaal dicht maken, zodat het een soort serre wordt. Maar daar moeten we nog de nodige vergunningen voor aanvragen.”
Beneden bevindt zich een zaal voor feesten en partijen. “Die hebben we onlangs ingericht en in gebruik genomen”, vertelt Bram. “We hebben de zaal ‘t Schippers Welvaeren genoemd, want vroeger had het café hier deze naam.”
Beneden is ook een Ierse pub, van een andere uitbater. Nancy en Bram hebben met hem een heel goede verstandhouding en er zijn heel wat gasten die voor of na het eten van de pub gebruik maken, omdat ze het ook daar gezellig vinden.

Inpluggen
“Een andere bijzondere voorziening is dat we op het terras op de dijk elektriciteit aangelegd hebben, want je ziet steeds meer mensen met elektrische fietsen. Die kunnen ze daar inpluggen en terwijl ze hier verblijven weer bijladen. Want we hebben veel fietsers die hier langs komen.”

“Het concept dat we met onze zaak uit willen dragen is een informele setting met persoonlijk benadering van de gasten”, merkt Nancy tot slot op. “Geen beknellend etiket. Wel eerlijke, dagverse producten, samengaand met een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Onze slogan is ‘Bourgondisch genieten in Rossum’.”

Op maandag en dinsdag is Bistro in Petto gesloten (op maandag eventueel op aanvraag open). Op woensdag, donderdag en vrijdag is de zaak open van 11.30 tot 14.30 uur en van 17.00 tot 23.30 uur. Op zaterdag en zondag kunnen gasten er terecht van 10.00 tot 23.30 uur. De keuken blijft ’s avonds open tot 21.30 uur.

Bistro in Petto
Waaldijk 1
5328 EZ Rossum
(0418) 66 42 21

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -