- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEnkele havenbedrijven geraakt door wereldwijde computerstoring

Enkele havenbedrijven geraakt door wereldwijde computerstoring

- Advertentie -

Delen

De Rotterdamse haven lijkt niet zwaar getroffen door de wereldwijde computerstoring die vandaag (19 juli) is opgetreden. Door een fout in de beveiligingssoftware van Windows 10 liggen wereldwijd computers plat. Onder meer vliegvelden en ziekenhuizen ondervinden problemen.

“Het vitale proces voor het afwikkelen van de scheepvaart in de Rotterdamse haven ondervindt geen hinder van de it-storing veroorzaakt door een softwareupdate van CrowdStrike”, meldt Havenbedrijf Rotterdam. “De Divisie Havenmeester en nautische dienstverleners zijn niet geraakt. Cruciale processen in de haven lopen allemaal door.”

Storing bij ECT

Volgens de havenbeheerder hebben enkele bedrijven in de haven last van de storing. Zij hebben hun processen aangepast en werken aan een oplossing.

Problemen zijn er onder meer bij ECT Delta en ECT Euromax terminals. Zij melden op hun website: “Op dit moment zijn wij de diverse systemen aan het herstarten en testen. Indien dit succesvol is afgerond, kunnen wij de operatie weer opstarten. Wij sturen u om 15:00 uur of zoveel eerder een update.” Het bedrijf vraag vervoerders om vooralsnog hun bezoek aan de ECT Delta- en ECT Euromax-terminals uit te stellen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -