- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLapresta: uitzonderlijke dimensies

Lapresta: uitzonderlijke dimensies

- Advertentie -

Delen

Aan de Rotterdamse Wilhelminakade klinkt woensdag 21 september een donderend applaus als Anne Valentine Bellevitch de bitumentanker Lapresta ‘goede vaart voor bemanning en schip’ wenst en zij als representant van Total Brussel de champagnefles tegen de scheepshuid aan scherven zwiert.

De Lapresta heeft uitzonderlijke dimensies: 135 x 17,50 meter en 7.000 ton. Het schip onderscheidt zich met zijn bulbsteven, grote holte en 2-deksinrichting, alsook allround dubbele equipment voor veiligheid om de lading middels twee ketels en 37.000 liter thermische olie verwarmd te vervoeren. Het vloeibare asfalt dient tussen de 160 en 200 graden Celcius te worden gehouden.

Deze technische uitdaging van cascobouwer Gebr. De Jonge in Kladovo, Shipyard Trico als afbouwer en onderaannemers – gesteund door de grote inzet van de bemanning – wordt door Total van lading voorzien. Het schip gaat varen tussen Total Vlissingen en Total Antwerpen. Als eigenaar tekent Asphatrans Sarl, een combinatie van Jaegers Shipping en het Franse Compagnie Fluviale de Transport (CFT).

 

tekst en foto: Johan de Witte

 

 

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -