- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPrikkels voor meer binnenvaart

Prikkels voor meer binnenvaart

- Advertentie -

Delen

 

De Duitse overheid gaat haar steunprogramma voor gecombineerd vervoer aanpassen. De nieuwe regeling wordt volgend jaar van kracht en bevat de nodige prikkels om meer gebruik te maken van de binnenvaart. 

Via het steunprogramma kunnen bedrijven tot 80% subsidie krijgen voor de bouw of uitbreiding van multimodale overslaginstallaties. Binnenvaartbond BDB is tevreden met de wijzigingen die de overheid wil doorvoeren. Een aantal zaken waarop de bond sinds jaren aandringt is meegenomen in het voorstel voor de aanpassing van het programma.

Grensregio’s

Naast overslaginfrastructuur op eigendomsgrond en gronden waarop erfpacht rust komen straks ook terminals op gepachte grondstukken in aanmerking voor subsidie. Dat is volgens BDB-bestuurslid Heinrich Kerstgens (Contargo) vooral interessant in havengebieden. Door de aanpassingen in het programma kan men ook eenvoudiger subsidie krijgen voor de bouw of uitbreiding van watergebonden terminals in grensregio’s.

Minder subsidie

De lijst van objecten waarop de steunmaatregel van toepassing is, is uitgebreid. Zo komt ook de realisatie van afzetplaatsen voor containers en parkeerplaatsen op terminals in aanmerking voor overheidssteun. De BDB heeft voorgesteld dit verder uit te breiden met bijvoorbeeld infrastructuur voor telecommunicatie, software, omheiningen en veiligheidsinfrastructuur. Ook dringt de bond erop aan dat subsidieaanvragen sneller verwerkt worden – dit duurt nu soms een jaar per dossier. Jammer noemt de BDB het feit dat de subsidies voor gecombineerd vervoer in 2017 en 2018 omlaaggaan.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -