- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaart zorgt voor plusje overslag Zeeuwse havens

Binnenvaart zorgt voor plusje overslag Zeeuwse havens

- Advertentie -

Delen

De Zeeuwse havens sluiten 2013 af met een stijging van de watergebonden overslag. De overslag zal naar verwachting uitkomen op 68 miljoen ton. Dat is 1 procent meer dan in 2012.

Het plusje is te danken aan de binnenvaart. Waar de zeeoverslag een lichte daling liet zien, steeg de binnenvaartoverslag. Havenbedrijf Zeeland Seaports, verantwoordelijk voor de exploitatie van de havens van Vlissingen en Terneuzen, maakte tijdens zijn eindejaarbijeenkomst bekend dat in 2013 met 41 havengebonden hectare en 65 hectare glastuinbouwgrond een record aan grond is uitgegeven.

Stimuleren
Net als vorig jaar kende de binnenvaart een groei. In totaal werd 35 miljoen ton aan goederen via de binnenvaart van en naar de Zeeuwse havens vervoerd. In 2012 was dit nog ruim 33 miljoen ton. De maatregelen die Zeeland Seaports neemt om de binnenvaart te stimuleren, “onder andere door het aanbieden van goede faciliteiten voor de binnenvaart in de havens van Vlissingen en Terneuzen, werpen hun vruchten af”, aldus het havenbedrijf.
De totale watergebonden overslag (zee- en binnenvaart bij elkaar opgeteld) zal daarmee naar verwachting uitkomen op 68 miljoen ton. Dit is 500.000 ton meer dan in 2012.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -