- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWeinig mis bij controleactie afvaloliën zeeschepen 

Weinig mis bij controleactie afvaloliën zeeschepen 

- Advertentie -

Delen

De Zeehavenpolitie heeft bij 22 zeeschepen in Rotterdam onderzoek gedaan naar de juiste verwerking, opslag en afgifte van afvaloliën.Dat leverde twee officiële waarschuwingen voor het niet juist bijhouden van het verwerking van de afvaloliën.

Dergelijke onderzoeken voert de Zeehavnepolitie regelmatig uit om na te gaan of de zeeschepen niet illegaal hebben geloosd op zee en of het administratief bijhouden van de hoeveelheden afval oliën op de voorgeschreven wijze gebeurt. Door de IMO (International Maritime Organisation) zijn de bepalingen hierover vastgelegd in de zogenaamde MARPOL-verdragen en bijbehorende wetgeving. Omdat deze bepalingen internationaal verplicht zijn gesteld, zijn zeeschepen van diverse vlaggenstaten aan een onderzoek onderworpen.

De agenten hebben aan boord onder andere de administratief opgegeven hoeveelheden afvaloliën onderzocht door deze te vergelijken met peilingen in de machinekamer. Tevens is de apparatuur voor het verwerken van de olieresten onderzocht op de juiste werking.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -