- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDe Marco Polo van de binnenvaart

De Marco Polo van de binnenvaart

- Advertentie -

Delen

Johan Overmeer mag met recht de Marco Polo van de binnenvaart worden genoemd. Deze pionier in het nastreven van modal shift (verschuiving van goederenvervoer van weg naar water) heeft als eerste een subsidie binnengehaald in het kader van het al meer dan tien jaar lopende Marco Polo-project, een groot subsidieproject van de Europese overheid. Het gaat om anderhalf miljoen euro.

In 2011 schreef Overmeer Transport Group zich in voor het Europese subsidieprogramma Marco Polo II. Marco Polo II beoogt een verschuiving van het goederenvervoer over de weg naar andere vormen van goederenvervoer die het wegennet ontlasten en milieuvriendelijker zijn. Overmeer Transport Group heeft het plan ingediend om het aantal gereden kilometers over de weg te verminderen, door diverse ladingstromen over te zetten van de weg naar de binnenvaart.
Het resultaat mag genoemd worden: er is reeds een volumestroom van 200.000 ton per jaar van de weg naar het water overgezet. Voorheen werden deze tonnen gereden vanuit diverse locaties in de EU naar Nederland. Tot op heden heeft Overmeer hiermee een afname van minimaal 8.000 vrachtwagenbewegingen naar Nederland gerealiseerd.

Toekomst
De komende 3 jaar probeert Overmeer Transport Group om nog eens 100.000 ton van de weg over te brengen naar de binnenvaart, om zo maximaal gebruik te kunnen maken van de toegekende EU-subsidie. De Europese subsidie van 1,5 miljoen euro is toegekend voor het opzetten van transport via alternatieve wijze voor verladers, welke voorheen geen gebruik maakten van de mogelijkheid om goederen over het water te transporteren.
Het is Overmeer Transport Group als eerste Europees bedrijf gelukt om voor de binnenvaart een positieve toekenning te realiseren. De Europese Unie hoort graag ook uit de binnenvaart zelf positieve plannen te vernemen, om bestaande ladingstromen binnen de EU om te buigen naar transport over water.

Johan Overmeer is trots op de Europese waardering voor zijn werk.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -