- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws"Geen millimeter beweging bij overleg met Ramsauer“

"Geen millimeter beweging bij overleg met Ramsauer“

- Advertentie -

Delen

In Noord-Duitsland (onder andere in Rostock en Kiel) wordt vandaag gestaakt door het sluispersoneel. Morgen breidt de staking zich uit met het Nord-Ostsee-Kanal. 600 sluiswachters staken. „Er zit geen millimeter beweging in het conflict over Wasser- und Schifffahrtsverwaltung (WSV)“, stelt Achim Meerkamp van de Duitse vakbond ver.di (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft). Het bestuurslid van de bond leidt dat af van de laatste uitlatingen van Bundesverkehrsminister Peter Ramsauer.

Het draait bij de spanningen tussen vakbonden en het ministerie om een nieuwe CAO voor de medewerkers van WSV. Daarmee samen hangt het op middellange termijn afstoten van een kwart van de banen bij WSV, wat neerkomt op 12.000 arbeidsplaatsen in het kader van een grote reorganisatie.
De stakingen van de afgelopen weken door met name de sluiswachters hebben een grote impact op de scheepvaart. De Nederlandse binnenvaartorganisaties hebben gezamenlijk met de verladersorganisatie EVO geprotesteerd tegen deze gang van zaken.

Valse beloftes
Er lijkt echter weinig schot te zitten in het overleg tussen minister Ramsauer en de bond. Achim Meerkamp: „De Bondsregering heeft nu de kans te laten zien dat het haar ernst is met de loonpolitiek. Kennelijke valse beloftes helpen niet bij de oplossing van dit conflict.“
Harde woorden van de vakbondsman. Ramsauer laat zich echter niet kennen en houdt vol dat wat hij de ambtenaren van VSW aanbiedt, toereikend moet zijn. Meerkamp: „Mondelinge toezeggingen hebben we niets aan. Een volgende minister hoeft zich daar niet aan te houden. Een CAO moet er komen.“ Volgens hem is er bovendien sprake van een competentiestrijd tussen verkeersminister Ramsauer en minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich, die zich niet confirmeert aan de toezeggingen van Ramsauer. „We laten de medewerkers van WSV niet de dupe worden van de competentiestrijd tussen twee ministers“, aldus Meerkamp.

Duits verkeersminister Ramsauer tijdens een bezoek aan de Deutsche Bahn.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -