- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDamen Raceroei Regatta op nieuwe Willem-Alexander Baan

Damen Raceroei Regatta op nieuwe Willem-Alexander Baan

- Advertentie -

Delen

Shipyard Damen en co-sponsor Technische Universiteit Delft en haar roeivereniging Laga organiseerden op 4 mei de Race Roei Regatta op de Willem-Alexander Baan. Technische Universiteit Delft, Shipyard Damen, Nedcoat en Parker vinden dat studeren en topsport sterk associëren; het past bij de studiecultuur van presteren en excelleren. Roeien moet derhalve gestimuleerd en gesponsord worden.

Er stond een stijf briesje over de baan. (foto’s Johan de Witte)

Vanaf de A 20 afrit 17,volg de N219 richting Zevenhuizen, bij de tweede rotonde links over de witte brug, daarna rechts het Zuideinde op. Naast huisnummer 14 vindt u sinds eind 2012 de toegangsweg tot De Willem-Alexander Baan in het gebied Rottemeren. De roeibaan is in samenwerking met de FISA ontworpen en voldoet aan de hoogste internationale eisen, evenals alle faciliteiten voor Olympische Spelen. Door zijn ligging is de baan naast de primaire functie voor de roeisport ook geschikt voor allerlei andere sporten.

Totstandkoming
Het Rowing Talent Centrum Zuid-Holland beoogt talentvolle roeiers van Laga, Proteus-Eretes, Skadi en KR+ZV De Maas te spotten en tot toproeiers te ontwikkelen die naar de Nationale Equipe doorstromen. Justus Dokter van Roeivereniging Laga vroeg aan Paul Rullman (CvB TU Delft): "Waarom niet een Regatta?"
Laga was reeds in contact met Damen als nieuwe sponsor. De TU Delft zag wel wat in de samenwerking en Mick de Witte (manager Marketing & Communicatie) ging met Damen en Laga in gesprek en organiseerde samen met hen en haar team een geweldige Regatta. Zon, stijve bries en spektakel!
De TU Delft Solarboat in competitie met rivaliserende roei-equipes in de weidsheid van het Rottemeren-landschap, aan de horizon doorbroken door Rotterdams skyline, was voor ieder een gewonnen wedstrijd.

Op weg naar goud
In de VIP-lounge benadrukte spreker Paul Rullman het wetenschappelijk belang van topsport. Voor de TU Delft is dit een manier om de universiteit wereldwijd te profileren, talenten te ontwikkelen evenals innoveren. Spelers vasthouden, als het ware meeroeien met studieprogramma’s van de atleet.
Chris IJsbrandy van de KNRB en zelf oud-topsporter meldde uit de praktijk dat het voor een atleet zo’n 10.000 uur training vergt om tussen studie door bij de top te komen. Hij rondde af met dank aan de sponsors en een welkom aan nieuwe!
"Je moet maar het lef hebben onze kalender te torpederen", begon Arold de Vries van Damen Shipyard, als compliment doelend op de organisatie die deze Regatta op poten had gezet. De Vries wist dat hij op dit event geen schepen zou verkopen, niettemin als partner in techniek en innovatie met de TU Delft, evenals studenten die zich op Damen Shipyards richten als toekomstige medewerkers, beloofde hij als bedrijf langdurig te willen bijdragen aan deze mooie Race Roei Regatta.

Sjoerd de Groot gaat in Rio de Janeiro voor goud.

Sjoerd de Groot ‘Holland Acht roeier’ en TU Delft student, vertelde op de bühne dat de TU Delft er alles aan doet om topsport tijdens studie mogelijk te maken. Ook heb je de KNRB, faciliteiten, collega’s, trainers, coaches, verenigingen en sponsors nodig om in het roeien aan de top te komen. Vorig jaar vertrokken zes TU Delft studentroeiers naar London en twee kwamen er met brons thuis. Sjoerd gaat in 2016 jaar in Rio de Janeiro voor goud!

(Johan de Witte)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -