- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKNRM-station Dordrecht begint rederskring voor bedrijven

KNRM-station Dordrecht begint rederskring voor bedrijven

- Advertentie -

Delen

KNRM-station Dordrecht wil de banden met het regionale bedrijfsleven aantrekken en zodoende meer sponsorinkomsten genereren. Daarom roept het reddingsstation een rederskring in het leven. Daarvan kunnen bedrijven lid worden. In ruil worden ze betrokken bij het reilen en zeilen van de reddersclub en kunnen ze netwerken met gelijkgestemde ondernemingen. Het spreekt voor zich dat initiatiefnemer en bestuurslid Hans Vrieling zich vooral op nautische bedrijven richt. Op 23 augustus gaat de netwerkclub van start met een feestelijke bijeenkomst.

(foto KNRM Dordrecht / Arie van Dijk)

Station Dordrecht is actief in een groot gebied: van de Brienenoordbrug tot Gorinchem en van de oostelijke helft van het eiland Tiengemeten tot aan Drimmelen. Een druk bevaren regio ook, met veel beroeps- en pleziervaart en zowel ruime vaarwateren als het natuurgebied De Biesbosch. KNRM Dordrecht is aangesloten bij Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid. Per jaar voeren de redders circa tachtig operaties uit.

Boothuis
Om een snelle aanvaartijd te kunnen garanderen zijn er twee locaties: bij de jachthaven van WSV de Kil, op de hoek van de Dordtse Kil en het Hollandsch Diep, en in de Wantijhaven. Dat maakt het mogelijk om binnen 15 minuten na een alarm uit te varen en binnen 30 minuten op de plaats van het incident te zijn.
Bij WSV de Kil (aan de Rijkstraatweg in Willemsdorp) ligt een in 2008 gebouwd drijvend boothuis. Hier vinden elke woensdagavond de trainingen en cursussen plaats. Overdekt en uit het water ligt er de trots van het station: de reddingsboot KBW 1910. Die is twee jaar terug door Koninklijke Boskalis Westminster geschonken, toen het bedrijf honderd jaar bestond.
“In de Wantijhaven delen we een keet met de Dordtse Reddingsbrigade, waarmee we ook op andere terreinen samenwerken. Daar ligt de DRB 49, een snelle RIB”, vertelt Hans Vrieling. Hij is bestuurslid en coördinator communicatie en fondsenwerving bij KNRM-station Dordrecht. Net als de 27 anderen is hij vrijwilliger. 24 van hen bemannen de boten. Ze staan 24 uur per dag en zeven dagen per week paraat.

Rederskring
“We zoeken nieuwe sponsors om de operationele kosten te kunnen dekken”, zegt Hans Vrieling, die een directiefunctie heeft bij VolkerWessels-dochter Vialis. “De doelstelling is dat elk station zijn eigen broek kan ophouden. We hebben donateurs (‘redders aan de wal’ geheten, red.). Zij betalen 5 euro per maand of meer. Daarnaast krijgen we steun van het bedrijfsleven uit de regio. Dat zijn met name bedrijven die iets hebben met de nautische wereld.”

Hans Vrieling aan boord van de KBW 1910. (foto MG Redacties)

De huidige inkomsten zijn niet toereikend; er is circa 100.000 euro per jaar nodig voor de exploitatie. Bovendien wil het bestuur van KNRM Dordrecht meer terugdoen voor sponsors. Vandaar de oprichting van een rederskring, zoals ook Station Hoek van Holland sinds kort heeft.
“Een soort netwerkclub voor de ondernemers die ons steunen. Met in elk geval één keer per jaar een bijeenkomst waar ze elkaar in een gezellige sfeer kunnen ontmoeten en waar wij uitleg zullen geven over het reilen en zeilen van het station.” Sponsoring van een goed doel als het KNRM-station past in het MVO-beleid van bedrijven en is fiscaal aantrekkelijk.
‘Reders’ betalen minimaal 1.000 euro per jaar. Ze worden betrokken bij KNRM Dordrecht en worden uitgenodigd voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst. De reders krijgen ook de gelegenheid met enkele mensen van het bedrijf mee te varen op de jaarlijkse redersdag.
De rederskring kent ook ‘leden’. Zij betalen vanaf 100 euro per jaar en worden in ruil op de hoogte gehouden van de plannen en ontwikkelingen van station Dordrecht. Dat gebeurt onder mee via een nieuwsbrief. Ze worden echter niet uitgenodigd voor de jaarlijkse netwerkborrel.

Kick-off
Bij de kick-off op 23 augustus vertellen de Dordtse burgemeester Arno Brok, die tevens voorzitter is van KNRM-Dordrecht, en KNRM-directeur Roemer Boogaard over het reddingswerk. Er zijn 175 mensen uitgenodigd voor het evenement, dat in een grote partytent op het terrein bij het botenhuis aan de Rijksstraatweg wordt gehouden.
De eerste reder heeft zich inmiddels aangemeld: De Ronde Tafel van de Hoekse Waard. De serviceclub van jonge ondernemers heeft zich voor vijf jaar als sponsor verbonden aan het KNRM-station. “We houden in principe een lidmaatschap van minimaal vijf jaar aan”, zegt Hans Vrieling. “Dat zorgt voor continuïteit.”

Bedrijven die KNRM-station Dordrecht willen steunen of interesse hebben voor de lancering van de rederskring op 23 augustus kunnen contact opnemen met Hans Vrieling: [email protected] of 0650 22 51 98.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -