- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOude sluis Evergem na protest weer open

Oude sluis Evergem na protest weer open

- Advertentie -

Delen

Omdat de nieuwe sluis in Evergem last van kinderziektes heeft, wordt inmiddels ook de oude sluis weer ingezet. Daar was wel wat protest vanuit de binnenvaart voor nodig.

De nieuwe sluis in Evergem, op 3 juni met een groot feest geopend, heeft slechts enkele weken feilloos gewerkt. Inmiddels zijn er problemen met de deur aan de benedenkant van de sluis. In afwachting van een aantal onderdelen die moeten worden vervangen kan er alleen met de bovenkolk worden geschut. De sluis draait dus op halve capaciteit.
De afdeling Bovenschelde van WenZ heeft laten weten dat de herstellingswerken langer duren dan verwacht, wat weer te maken zou hebben met de levertijd van de benodigde onderdelen. De komende weken zet WenZ daarom parallel aan de halve nieuwe sluis ook de oude sluis in. Ze wordt bediend van 06.00 tot 18.00 uur behalve op zondag. Volgens WenZ kan het nog een paar weken duren vooraleer de nieuwe sluis is hersteld.

Wantoestanden
Aan de tijdelijke heropening van de oude sluis gingen protesten uit de binnenvaart vooraf. In een e-mail aan de vaarwegbeheerder bliezen Pierre & Katja Van Mol-Desmidt van het ms Rock op 14 juli stoom af. De wachttijden in Evergem waren inmiddels opgelopen tot meer dan vijf uur. Het echtpaar vroeg zich af waarom de herstelling van de sluis zo lang op zich liet wachten.

(Sarah De Preter)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -