- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouw60 ton extra aan boord van mts Condor

60 ton extra aan boord van mts Condor

- Advertentie -

Delen

En wéér hing de vlag in top in Wemeldinge. Deze keer om te vieren dat de plaatselijke scheepsbouwer ZMS het eerste kwartet tankschepen afgerond heeft. Na de Lombardijen, Ommoord en Sardonyx was het nu de beurt aan de Condor om de champagne te koppen.

Het 86 meter lange model, waarvan het ontwerp gebaseerd is op een modulair programma, ligt blijkbaar goed in de markt. Nummer 4 uit de serie is daags na de feestelijke doop langdurig gecharterd door de Volharding Group uit Amsterdam.

Jan Warbout, eigenaar van Condor BV, prijst de Zeeuwse werf waar het schip is opgeleverd. “Natuurlijk geeft het voldoening dat ook ons streven naar de hoogste normering op waarde is ingeschat door ZMS. Want dat is waar het in de toekomst van de binnenvaart om gaat. Het vroegtijdig beantwoorden van de strengste eisen als GMP en EBIS. Daar bestaat in de visie die wij delen met de werf geen compromis voor.”

(foto Hester Kraaijeveld Fotografie)

Extra laadvermogen

Opdrachtgever en scheepsbouwer hebben elkaar onder goed gesternte gevonden. De NOx-uitstoot door mts Condor ligt ruim onder de Stage V-norm.

Dat ‘beter’ de nieuwe norm is bij ZMS, blijkt uit de karakteristieken van de tanker die expliciet bestemd is voor het transport van levensmiddelen. De capaciteit van de zeven roestvaststalen tanks bedraagt in totaal 2.575 m3. De in eigen beheer ontwikkelde ‘waterlijn-verlenger’ verhoogt de laadcapaciteit met 60 ton.

Economisch én ecologisch is dat een pré van jewelste. Met name op het gebied van het verbruik: ZMS laat het extra laadvermogen gepaard gaan met een gewichtsreductie van 40 ton schoon aan de haak. “Reken maar uit”, heft Jan Warbout het glas op de toekomst: “Bijna 20 procent minder brandstof dan een vergelijkbaar schip van deze omvang en tonnage.” 

⇒ Kijk ook op Vlootschouw.nl voor technische gegevens van de Condor.

(foto Hester Kraaijeveld Fotografie)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -