565.000 ton erbij in 2009

0

In 2009 is er bijna 335.000 ton nieuwe laadruimte in de drogeladingvaart en 230.000 ton in de tankvaart bijgekomen. Dat maakte de Centrale Commissie voor de Rijnvaart bekend tijdens haar plenaire voorjaarszitting op 2 juni. Het gaat om schepen die nog voor de crisis besteld waren en waar gedeeltelijk al de kiel voor gelegd was.

In 2010 zal het aantal nieuwe schepen dat op de markt komt – vooral in de drogeladingvaart – duidelijk lager uitvallen, voorspelt de CCR. De vergadering stond onder voorzitterschap van Geert Van Keer, hoofd van de Belgische delegatie

Afhankelijk
“Hoewel door het herstel van de vervoersvraag in de meeste sectoren het evenwicht tussen vraag en aanbod op de transportmarkt voor het Rijn geleidelijk aan beter zal worden, blijft de financiële situatie van de binnenvaartondernemingen over de gehele linie gezien nog steeds zorgwekkend. De omvangrijke investeringen die in de afgelopen jaren met behulp van externe kredieten werden gedaan, hebben het bedrijfsleven zeer afhankelijk gemaakt van de houding van de kredietinstellingen.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.