Stoppen met varen?

0

Steunpunt Binnenvaart organiseert vrijdagmiddag 2 juli opnieuw een voorlichtingsmiddag over stoppen met varen. Dat gebeurt in samenwerking met Stichting ABRI, Pastoraat Binnenvaart en KSCC.

Tijdens de besloten bijeenkomst, die wordt gehouden aan boord van museumschip René Siegfried in Dordrecht, wordt gesproken over de financiële en fiscale consequenties van bedrijfsbeëindiging. Ook komen praktische en sociale zaken aan bod.

Ingrijpend
“Stoppen met varen is heel ingrijpend. Of je nu stopt omdat je met pensioen gaat, omdat je kinderen anders naar een internaat moeten of vanwege ziekte, een sterfgeval of echtscheiding, er komt veel op je af”, zegt Lilian van Hiele van Steunpunt Binnenvaart. “Wat zijn de financiële en fiscale consequenties? Kun je die (vooraf) nog beïnvloeden? Wat is de gunstigste manier om eventuele (lijfrente)polissen uit te laten keren. Hoe kun je het bedrijf het beste overdragen aan je kinderen? Hoeveel geld heb je aan de wal per maand nodig? Kun je beter een huis huren of kopen en hoe bereid je je, ook emotioneel, voor op een heel nieuw leven aan de wal.”
Vorig voorjaar werd voor het eerst een informatiemiddag over stoppen met varen gehouden. ‘Er waren toen achttien echtparen, variërend van mensen die net gestopt waren tot mensen die binnen een paar jaar wilden stoppen en de reacties waren erg positief”, vertelt Van Hiele. “Niet alleen inhoudelijk, maar vooral ook vanwege de onderlinge contacten en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen.”

Deelname aan de voorlichtingsmiddag is alleen mogelijk na aanmelding. Aanmelden kan tot 28 juni bij Lilian van Hiele. Telefonisch (0620 11 23 19) of via e-mail: SteunpuntAMVV@hetnet.nl.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.