Haven Dortmund in zomer op slot

0
(foto Hafen Dortmund)

De haven van Dortmund is komende zomer zes weken lang niet te bereiken voor binnenschepen door werkzaamheden aan de sluis Henrichenburg. De sluis gaat van 15 juni tot en met 31 juli dicht voor onderhoud en reparatie.

Daarna zal ze tot eind november slechts acht tot tien uur per dag worden bediend; tijdens de avonduren en in de nacht. Volgend jaar wordt de sluis van 9 mei tot 19 juni opnieuw gesloten om de werkzaamheden af te ronden en een nieuwe besturing te installeren.

Tijdens een gesprek met het WSA Duisburg-Meiderich, dat het onderhoud laat uitvoeren, uitte Dortmunds havendirecteur Uwe Büscher zijn zorgen. Mede uit naam van de bedrijven in de haven pleitte hij ervoor dat er hard wordt doorgewerkt.

 

Toegangspoort

Er is, zo zei Büscher, geen seconde te verliezen. De sluis Henrichenburg vormt over water immers de toegangspoort tot de haven, die jaarlijks 2.200 schepen ontvangt met een goederenvolume van 2,5 miljoen ton.

Het wegennet rond de haven van Dortmund heeft al langer te kampen met files. Het WSA beloofde het havenbedrijfsleven nauw te betrekken bij de noodbediening van de sluis vanaf begin augustus en gaat ook een rondleiding voor bedrijven organiseren op de bouwlocatie.

 

Tweede kolk

Het WSA betreurt dat de communicatie rond de stremming van de sluis niet goed is verlopen. Gezien het belang van de sluis Henrichenburg voor de haven zou het wenselijk zijn dat deze een tweede sluiskolk krijgt, maar daarover is nog geen akkoord bereikt.

(foto: Haven Dortmund)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.