- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMeppelerdiep week lang gestremd

Meppelerdiep week lang gestremd

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat verplaatst samen met aannemer Combinatie Strukton Reef de ophaalbrug in de N331 bij de Meppelerdiepsluis naar zijn definitieve locatie. Vanwege de werkzaamheden wordt het scheepvaartverkeer een week gestremd: van zaterdag 18 februari 00:00 uur tot en met vrijdag 24 februari 23.59 uur.

De vaarweg wordt voor al het scheepvaartverkeer gestremd, omdat een groot deel van deze werkzaamheden vanaf het water wordt uitgevoerd. Daarnaast wordt getest of de brug naar behoren werkt. Het testen leidt tot minimalisering van de kans op storingen in de systemen, aangezien deze onveilige situaties en vertragingen op kunnen leveren.

 

Geen omvaarroute

Voor schepen met een grote diepgang is de gehele route van noord naar zuid (en vice versa) zeven dagen gestremd. Schepen met een maximale diepgang van 1,60 meter (recreatievaart) kunnen omvaren via Blokzijl.

De werkzaamheden maken deel uit van de vervanging van de huidige keersluis door een schutsluis. Met de nieuwe schutsluis worden scheepvaartstremmingen vanwege te hoge of te lage waterstanden voorkomen. De sluis wordt breder en dieper dan de huidige, waardoor schepen vlotter en veiliger kunnen passeren. Door de verbreding is een nieuwe brug nodig. Het project is eind 2017 gereed.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -