- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws230 banen weg op hoofdkantoor Boskalis

230 banen weg op hoofdkantoor Boskalis

- Advertentie -

Delen

Bij Koninklijke Boskalis Westminster verdwijnen circa 230 banen op het hoofdkantoor in Papendrecht. Het bedrijf heeft dat 15 mei bekendgemaakt. De reorganisatie vormt een onderdeel van het Corporate Business Plan 2017-2019. Dat werd al begin dit jaar gepresenteerd.

Boskalis besloot toen ook een studie te doen naar de kosten van het hoofdkantoor. De aanleiding daarvoor waren de verslechterde marktomstandigheden en de verwachte lange periode van lage energieprijzen. Op basis van de uitkomsten wil het bagger- en offshorebedrijf tussen de 30 en 35 miljoen op de kosten besparen.

 

Lage olieprijs

Boskalis wordt geraakt door de negatieve ontwikkelingen in de markt, die voornamelijk het gevolg zijn van de lage olieprijs. Om daarop in te spelen zette Boskalis vorig jaar de eerste stappen gezet met het inkrimpen van de vloot en het reduceren van de kosten.

Met de ingreep op het hoofdkantoor in Papendrecht worden circa 230 medewerkers boventallig. De vermindering zal “waar mogelijk verlopen middels natuurlijk verloop en herplaatsing. Desalniettemin kunnen gedwongen ontslagen niet worden uitgesloten”, aldus het bedrijf. Boskalis heeft een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad over dit voorgenomen besluit.

 

foto: factcheckandco

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -