19 en 20 juni: Panheel Maritiem

0

Zaterdag 19 en zondag 20 juni is Panheel Maritiem. Het belooft weer een geslaagd evenement te worden.

Vorig jaar was Panheel Maritiem een groot succes. Dat was enerzijds te danken aan de inspanningen van de organisatoren, anderzijds aan het weer. De voorspellingen voor de tweede helft van juni zijn gematigd optimistisch, dus we gaan er van uit dat ook dit jaar het weer zich van zijn beste kant laat zien.

(archieffoto Jo Bindels)

De zaterdag is traditioneel gereserveerd voor de deelnemende schippers en genodigden. Zij krijgen als dank voor hun inzet en deelname aan Panheel Maritiem 2010 tegen een geringe vergoeding een uitgebreide BBQ inclusief consumpties aangeboden op de bekende feestponton, die ook dit jaar weer het middelpunt is van Panheel Maritiem.
Zondag is publieksdag en worden bezoekers verwacht vanaf 11.00 uur, met als openingsact het optreden van de Braziliaanse steelband Gruppo Agogo. Daarna kan men onafgebroken genieten van nostalgische en historische schepen en sleepboten. Er zijn speciale Vaderdagrondvaarten, boeiwerpen, roeien aan gewicht, demonstratie brandweer, museumschip, straattheater, waterpolitie, modelbouw, authentieke motoren (met dit jaar de focus op Kromhout), vis bakken, zalmschouwen, waterscouting, loterij met mooie prijzen, bijzondere kinderhoek met speeltuin en zandbak, tekenexpositie en nog veel meer. De muzikale omlijsting is in handen van de steelband, diverse zangers uit de regio en twee bekende dj’s.

De Stichting Panheel Maritiem heeft zich ook dit jaar alle moeite getroost om een programma samen te stellen dat vooral jong maar ook oud laat genieten van veel spektakel en bezienswaardigheden. Daarnaast is er alle gelegenheid om actief mee te doen aan verschillende onderdelen.
Op het feestterrein bevinden zich op diverse plekken met mogelijkheden om wat te nuttigen en in de feesttent zijn consumpties te koop voor slechts één euro.

(Jo Bindels)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.