16 maart: Dag van de Binnenvaart

0

Op zaterdag 16 maart vindt voor het eerst de Dag van Binnenvaart plaats. Op diverse locaties in Nederland worden deze dag tussen 10.00 en 15.00 uur leuke en interessante activiteiten georganiseerd op/rondom/met een binnenvaartschepen.

Het doel is om belangstellenden te laten beleven en ervaren hoe het is in de binnenvaart. De scholen werken hieraan mee en verzorgen activiteiten, maar bijvoorbeeld ook het Werkgeversservicepunt Amsterdam, de Haven van Amsterdam, verkeersleidingen, scheepswerven, terminals, enzovoort.

 

Belevingsdag

Op www.dagvandebinnenvaart.nl worden de activiteiten gebundeld en is er voor bezoekers te zien wat er bij hen in de regio te doen is. Iedereen, jong en oud, leerlingen en ouders, zij-instromers en andere geïnteresseerden zijn welkom die dag op de diverse locaties.

Het wordt een belevingsdag. Een soort ‘Kom in de kas’ voor de binnenvaart. Geïnteresseerden kunnen een schip bezoeken, een stukje meevaren als dat mogelijk is, een machinekamer/stuurhut/woning bezoeken, een kijkje nemen op een scheepswerf om te zien hoe een schip wordt gebouwd, een bezoek brengen aan de verkeersleiding of in gesprek gaan met de bemanning. En wie meer wil weten over een opleiding in de binnenvaart kan terecht bij de deelnemende scholen.

Versteld staan

Hoe werkt dat nou aan boord? Heb je wel elektriciteit? Heb je internet en televisie? Kun je wel rechtop staan in de woning? Kun je wel douchen aan boord? Te veel mensen denken nog steeds dat varen op een binnenschip ontberingen betekent. Hen wacht een verrassing. Ze zullen versteld staan van wat er aan boord van een binnenschip vandaag de dag mogelijk is.

De binnenvaart wil zoveel mogelijk mensen een kijkje aan boord laten nemen. De voorbereidingen daartoe zijn in volle gang, want dat vraagt veel coördinatie en de bereidwilligheid van schippers om hun schip ter beschikking te stellen.

Meer informatie? Zelf iets organiseren of meehelpen. Kijk dan op www.bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.