Zwitserse havens slaan minder over door oorlog in Oekraïne

0

In de Zwitserse Rheinhäfen werden in het eerste halfjaar van 2022 meer containers overgeslagen en minder minerale producten. 

In de havens in Zwitserland wird 17 procent meer containers overgeslagen. Minerale olieproducten daalden duidelijk in de overslag met maar liefst 44 procent. Daardoor is er in totaal 18 procent minder overgeslagen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het totaal kwam dit jaar neer op 2,3 miljoen ton.

Aan de waterkant werd in het eerste halfjaar van 2022 71.860 TEU overgeslagen. Dat is aanzienlijk meer dan de 61.472 van een jaar eerder. Dat is overigens ook aanzienlijk meer dan in 2019, voor corona.

Het gaat om de havens Kleinhüningen, Birsfelden und Auhafen Muttenz, waar in 2021 in een halfjaar  2,8 miljoen ton wird overgeslagen. De neergang is vooral toe te schrijven aan het veel lagere aanbod van mineralie olieproducten. Vooral de Auhafen Muttenz had met een sterke teruggang van 34 procent te maken. Hafen Birsfelden zit dit jaar ook 22 procent onder het normale voorjaarsniveau. Kleinhüngen profiteerde vooral van de groei in de containeroverslag.

De reden voor de teruggang in minerale olieproducten is vooral een gevolg van de hogere energieprijzen en de oorlog in Oekraïne. De import daalde daardoor tot een minimum. Bovendien hadden de lage waterstanden een sterke invloed op de aanvoer.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.