Zuster Wilfrieda overleden

0

Heel veel kinderen van het schippersinternaat van de St. Theresia Stichting aan de Amstelveenseweg in Amsterdam zullen zich zuster Wilfrieda herinneren. Een tengere zuster met vrolijke bruine ogen, die streng, maar liefdevol heel veel (schippers)kinderen heeft begeleid op hun weg naar volwassenheid.
Van 1951 tot september 1991 werkte zij met een korte onderbreking in het zogenoemde Josefhuis in Amsterdam. De groep van de ‘grote jongens’ en later ‘De Klimopjes’ waren aan haar zorgen toevertrouwd. En zorgen is wat zij deed. Ze hield van haar kinderen, die soms later weer ouders waren van een volgende generatie. Uit de vele kerstkaarten die ze bleef ontvangen blijkt hoezeer zij werd gewaardeerd. Haar inzet en humor zullen altijd genoemd blijven worden.
Bij de reünie van het schippersinternaat in november 2002 bleek hoe geliefd zij was. Met rode wangen haalde zij herinneringen op met ‘haar’ kinderen, toen inmiddels volwassen mannen en vrouwen.
Op 27 mei is zuster Wilfrieda gestorven en op 29 mei is zij naar haar laatste rustplaats gebracht op het kerkhof van de zusters Karmelietessen van het Goddelijk Hart in Sittard. Het was een afscheid van een zuster die in veel kinderlevens een belangrijke rol heeft gespeeld.

Ria Bleeker,
oud-groepsleidster

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.