- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwZMS bekroont samenwerking met Philipskercke

ZMS bekroont samenwerking met Philipskercke

- Advertentie -

Delen

Het gebeurt vaker in Wemeldinge: de feestelijke oplevering van weer een innovatief binnenvaartschip bij ZMS. Begin oktober was het de beurt aan maritiem ondernemer Johan Faasse. Die mocht het mbs Philipskercke IV officieel in ontvangst nemen.

De stevige handdruk met directeur Cees Nobel van de scheepswerf gold als bekroning van een bijzonder hechte samenwerking. “Gebaseerd op wederzijdse waardering en respect”, aldus laatstgenoemde.

De doop was op 7 oktober. (foto Suzan Fotografie)

Betere prestaties

De nieuwe aanwinst voor Johan Faasse weerspiegelt precies wat Cees Nobel met zijn statement bedoelt. De Philipskercke IV is een nagelnieuw motorbeunschip dat zijn tijd ver vooruit is. Niet alleen objectief berekend vanuit snelheid en laadvermogen in verhouding tot de maatvoering, maar nóg meer vanuit de ecologische footprint. Concreet: minder brandstofverbruik gecombineerd met een sterke reductie van schadelijke emissies.

“Veel betere prestaties dan de normering van dit moment voorschrijft”, bevestigt de eigenaar van het schip. “En de derde op een rij met standaard vooruitstrevende voorzieningen als een warmtewisselaar en een stevig accupack aan boord.”

Nek uitsteken

Voor de volledigheid: nummer twee en drie zijn inmiddels gelauwerd met een Green Award Gold. Johan Faasse stipt zelf de kern van de zaak aan: “We leven in een wereld die snel verandert, daar moeten we iedere keer een antwoord op bedenken. Ik kies er bewust voor om meer te doen dan de huidige norm voorschrijft en steek daar graag mijn nek voor uit.”

Hij vervolgt: “In ZMS heb ik een partij gevonden die de mogelijkheid biedt om een schip naar mijn ontwerp te bouwen. Wij zijn klaar voor de toekomst. Nu maar hopen dat Brussel niet op korte termijn nieuwe regels lanceert. De binnenvaart loopt toch al zo ver voor.”

Ter gelegenheid van de doop verzamelden alle Philipskercke-schepen bij ZMS in Wemeldinge. (foto Suzan Fotografie)

Goed ingespeeld

Cees Nobel slaat aan op de rol van Brussel in de maritieme sector. “Buiten de prijs voor fossiele brandstof en de gewenste energietransitie maak ik me vooral zorgen over wat er aan voorbereidingen aan wal gebeurt. Ook daar zijn investeringen nodig om alle plannen waar te maken. Want dat is de logische weerslag van de Green Deal.”

“Laten we hopen dat Brussel op tijd is om alle wet- en regelgeving aan te passen. Met Philipskercke is het ook voor ons prettig samenwerken. Johan Faasse is een klant met een duidelijke visie. Een man die goed is ingespeeld op groene ontwikkelingen in de maatschappij.”

⇒ Kijk voor meer informatie over de Philipskercke 4 op Vlootschouw.nl. 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -