- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsZeekadetkorps Urk en Friese Poort verstevigen samenwerking

  Zeekadetkorps Urk en Friese Poort verstevigen samenwerking

  - Advertentie -

  Delen

  Zeekadetkorps Urk en ROC Friese Poort breiden hun samenwerking uit. Het korpsschip en de WM4-schouw van het korps worden nu ook ingezet voor de praktijk van de scheepvaart- en visserijopleidingen van ROC Friese Poort. Op zaterdagochtend 9 juni ondertekenden voorzitter Harry Strikwerda van Zeekadetkorps Urk en vestigingsdirecteur Durk Bijma van ROC Friese Poort in Urk de overeenkomst op korpsschip de Noorderkroon in de haven van Urk.

  “Wij zijn blij met deze ontwikkeling. De samenwerking biedt voor zowel het Zeekadetkorps als ROC Friese Poort voordelen”, aldus Durk Bijma. “Het Zeekadetkorps krijgt van onze docenten en studenten ondersteuning bij het onderhoud van de vloot. En wij kunnen het korpsschip inzetten als opleidingsschip voor het praktijkdeel van onze opleidingen mbo scheepvaart en visserij. Een waardevolle toevoeging die de kwaliteit van onze opleidingen ten goede komt. ”

   

  Praktijkopleiding

  De vloot wordt op verschillende manieren ingezet voor de praktijk. Die vloot bestaat uit korpsschip de Noorderkroon, drie zeil-/roeivletten en sinds vorige week, een schouw van het type WM4. De vletten worden door de studenten binnenvaart gebruikt om te leren manoeuvreren. De motor van de schouw wordt gereviseerd en onderhouden tijdens de practicalessen van Mark Poortman, docent machinekamer.

  Met de Noorderkroon als opleidingsschip komen studenten vanaf hun eerste dag op school in aanraking met alle facetten van hun maritieme opleiding op het water. Zoals reisvoorbereiding, navigatie en competenties als samenwerken en leidinggeven.

   

  Relatiedag

  De ondertekening van de samenwerking was onderdeel van de relatiedag die Zeekadetkorps Urk regelmatig voor sponsors organiseert. Het programma startte met het ceremoniële hijsen van de vlag door de jonge zeekadetten, gevolgd door de ondertekening en de onthulling van het predicaat ‘opleidingsschip ROC Friese Poort’.

  Sponsors en vertegenwoordigers van de pers werden daarna gefêteerd op een rondvaart op het IJsselmeer.

  foto: Harry Strikwerda zet zijn handtekening. Links Durk Bima. (foto Jef de Vries)

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -