- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTrillen en heien bij Prinses Beatrixsluis

Trillen en heien bij Prinses Beatrixsluis

- Advertentie -

Delen

Op maandag 18 juni begint aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk met het intrillen en heien van buispalen ten zuiden van de Prinses Beatrixsluis. De werkzaamheden duren naar verwachting vier weken (twintig werkdagen) en veroorzaken trillingen en geluid.

Sas van Vreeswijk werkt op maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 16.00 uur aan het trillen en heien van de buispalen. Elke buispaal wordt met een groot trilblok in de grond getrild. Na het intrillen slaat een hei-installatie de buis nog verder de bodem in. Beide werkzaamheden brengen trillingen en geluid met zich mee.

De werkzaamheden veroorzaken geen hinder voor de scheepvaart omdat zij buiten de vaarroute worden uitgevoerd.

 

Overlast

Sas van Vreeswijk houdt de daadwerkelijke geluidproductie in degaten en hanteert daarbij een gemiddelde dagwaarde. Deze gemiddelde dagwaarde mag de 80dB niet overschrijden.

Dit laat onverlet dat schippers en omwonenden pieken in de geluidsproductie zullen beleven. Het overlastgevende geluid duurt, verspreid over de dag, ongeveer vier uur per dag, verwacht Rijkswaterstaat.

 

Remmingwerk

De buispalen die Sas van Vreeswijk vanaf maandag 18 juni aanbrengt, zijn de basis van een nieuw remmingwerk langs de zuidoostelijke zijde van het Lekkanaal. Het remmingwerk is bedoeld voor de 3e kolk van de Beatrixsluis.

Sas van Vreeswijk plant ongeveer twee buispalen per dag te kunnen trillen en heien. Daarmee neemt dit werk naar verwachting maximaal 20 werkdagen in beslag en is het rond 13 juli afgerond.

foto’s: Rijkswaterstaat

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -