- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWijnne Barends plaatst grote order bij Radio Holland

Wijnne Barends plaatst grote order bij Radio Holland

- Advertentie -

Delen

Met het winnen van een tender heeft Radio Holland Netherlands van Wijnne Barends opdracht gekregen voor de levering van navigatie- en communicatiepakketten op zes nieuwbouwschepen van de rederij.

Het gaat om een volledig navcom-pakket met onder andere X-band radar (Furuno, FAR-2117), S-band radar (Furuno, FAR-2137S), ECDIS (Transas, NS4000 Platinum), een echolood, speedlog en AIS (Furuno), gyrokompassysteem (Raytheon-Anschutz, STD-22), GPS/satelliet-kompas (Furuno, SC-70), VHF (Furuno, FM-8900S), Inmarsat C-systeem / SSAS / LRIT en VSAT (Cobham, SAILOR-800).

Wijnne Barends koos voor dit pakket, dat voor een groot deel uit Furuno-apparatuur bestaat, op basis van de positieve ervaringen met vergelijkbare apparatuurpakketten voor eerdere nieuwbouwschepen. Vier kwamen in 2012 in de vaart; nog eens acht in 2015/2016.

 

Al vijftig jaar

Het in Delfzijl gevestigde Wijnne Barends werd opgericht in 1855. De rederij werkt al meer dan vijftig jaar met apparatuur van Radio Holland. De vloot bestaat momenteel uit ruim dertig schepen.

Theunis Eelkema, sales manager Services Noord en werkend vanuit de Radio Holland-vestiging in Delfzijl, zegt: “We werken al lang met Wijnne Barends samen als ‘preferred supplier’ van navcom-apparatuur voor hun nieuwbouwschepen. De positieve ervaringen die Wijnne Barends door de jaren heeft opgedaan met onze leveringen, betrouwbare apparatuur en onderhoud aan de systemen, waren doorslaggevend om deze order binnen te halen.”

 

Scheepswerf in India

De zes 4,200 dwt vrachtschepen (98 meter lengte) krijgen een vrachtruimte van meer dan 6,000 m³. Hun vaargebied wordt Noordwest-Europa. De schepen uit de Lady-H-klasse zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste Zweedse/Finse ijsklasse. Ze worden gebouwd op scheepswerf Chowgule in Goa,  India. De oplevering van het eerste schip staat gepland in november 2018 en het laatste schip in juli 2020.

“Deze order wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Radio Holland Middle East”, vertelt Eelkema. “Dat is ook de kracht van ons unieke wereldwijde netwerk. Met meer dan tachtig vestigingen in de wereld kunnen we op locatie langs de wereldwijde scheepvaartroutes en bij scheepsbouwcentra ondersteuning bieden.”

“Radio Holland Netherlands voert de engineering en het projectmanagement uit vanuit Nederland. Radio Holland Middle East zal de installatie en inbedrijfstelling voor haar rekening nemen. De laatste fase, de inbedrijfstelling aan boord tijdens de proefvaart, zal door Radio Holland Netherlands uitgevoerd worden.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -