Werkbezoeken tijdens de zomer

0

Het zomerreces wordt veelvuldig benut door Kamerleden voor een werkbezoek aan de binnenvaart. Op uitnodiging van het BVB hebben onlangs weer drie gasten kennis kunnen maken met onze sector. Het BVB organiseert deze werkbezoeken in samenwerking met brancheorganisaties Koninklijke BLN-Schuttevaer en CBRB en met het Centraal Overleg Vaarwegen.

Voor het BVB zijn deze praktijkbezoeken belangrijk om Kamerleden een eerste kennismaking met de binnenvaart te geven door hen een kijkje in de keuken te geven. Voor de brancheorganisaties geven dergelijke kleinschalige bezoeken op een laagdrempelige en persoonlijke manier de kans om dossiers onder de aandacht te brengen die spelen in de sector en waar de partijen in hun beleid op in kunnen zetten.

Donderdag 23 augustus was Matthijs Sienot van D66 te gast. Hij bracht een bezoek aan het Alpherium in Alphen aan den Rijn, waar hij een korte presentatie over de activiteiten in Alphen kreeg. Vervolgens is het gezelschap aan boord gegaan bij de For-Ever die voor Heineken vaart tussen Alphen en Rotterdam/Antwerpen. Ze zijn meegevaren tot Gouda.

Aan boord was uitgebreid gelegenheid te spreken met de ondernemers, waarbij de heer Sienot een bredere inkijk in de binnenvaart, de logistieke keten en de groene corridor heeft gekregen. Onderwerpen als vergroening, bundeling en congestie kwamen aan bod tijdens deze ochtend.

Vrijdag 24 augustus was Jan Hendrik Dronkers, de directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken en tevens loco-secretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, te gast. Dit werkbezoek werd verzorgd vanaf de Verkeerspost in Dordrecht, in samenwerking met Rijkswaterstaat.

Na een rondleiding op de Verkeerspost ging het gezelschap via een patrouillevaartuig al varende aan boord bij twee schepen. De lage waterstand, congestie, bediening en meer kwamen aan bod.

De laatste in de reeks was Chris Stoffer, Kamerlid voor de SGP. Hij bezocht maandag 27 augustus vanaf de Verkeerspost in Nijmegen een bezoek aan onze sector. Hij is al varende aan boord ontvangen bij het ms Deviant en de cementtanker Nikolaije.

Naar aanleiding van zijn werkbezoek heeft hij diezelfde week nog Kamervragen gesteld aan de minister over de vaste laag in de Waal bij Nijmegen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.