- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWereldhavendagen 2019 duurt hele week

Wereldhavendagen 2019 duurt hele week

- Advertentie -

Delen

De Wereldhavendagen duren in 2019 een hele week. Het eerste weekend van september is dan de grande finale van deze World Port Week.

Het thema is komend jaar ‘MariTeam.! Hiermee wil de organisatie aandacht vragen voor alle teamplayers die de haven rijk is.

 

Teamwork

Tijdens de Wereldhavendagen staat deze keer het “teamwork centraal van alle bedrijven en mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van de Rotterdamse haven”, aldus de organisatie. “Met het onderwerp MariTeam kunnen deelnemende bedrijven, organisaties en opleidingen de schijnwerpers op hun teamplayers zetten. Het thema biedt ruimte om te laten zien welke beroepen er zijn in de haven, welke ontwikkelingen er plaatsvinden en in welke verrassende combinaties bedrijven samen maritieme uitdagingen aangaan.”

Tijdens de Wereldhavendagen kunnen bezoekers kennismaken met het hele MariTeam. Daarnaast is er zoals altijd een uitgebreid publieksprogramma op en rond het water.

 

Excursies

De Wereldhavendagen is Nederlands grootste jaarlijkse maritieme festival verdeeld over drie volle dagen. Het wordt op 6, 7 en 8 september 2019 georganiseerd op de kades rond de Erasmusbrug en gaat met excursies dieper de haven in.

Bezoekers kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, ook genieten van een uitgebreid cultureel programma. In 2018 trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers.

 

Maritieme week

Hoofdsponsor en partner van de Wereldhavendagen zijn de Port of Rotterdam, Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals. Rotterdam Festivals heeft de ambitie om met diverse organisaties de periode rond de Wereldhavendagen uit te bouwen naar een volledige World Port Week. Daarmee worden de Wereldhavendagen het sluitstuk van deze week vol Rotterdamse havenactiviteiten. De kick-off van deze maritieme week vindt plaats op 1 augustus in het Maritiem Museum.

foto: Teamwork in de Rotterdamse haven (foto Anne Reitsma)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -