Weer een wetenschapper voor Interstream: mts Huygens

0
(foto Maritime Filming Group)

Nieuwe chemieschepen krijgen bij Interstream Barging de naam van een wetenschapper. Deze maand voegde het mts Huygens zich bij de vloot. Het schip is genoemd naar Christiaan Huygens, een vooraanstaande Nederlands wis-, natuur- en sterrenkundige die in de 17e eeuw leefde. Hij weet zich in goed gezelschap.

Het casco arriveerde eind januari bij Asto Shipyard. De werf in Raamsdonksveer deed de complete afbouw. Het casco is geleverd door Gebr. De Jonge Ship Building Service, die het liet bouwen op de eigen scheepswerf in Kladovo (aan de Donau).

De Huygens is 110 meter lang en 11,45 meter breed. Begin juni legde de rvs chemietanker met succes zijn proefvaart af.

1.700 pk

De Mitsubishi-motor (een S16R-MPTAW) is goed voor 1.700 pk. ADS van Stigt zorgt met de keerkoppeling van Masson Marine voor een reductie van 5,031 naar de scheepsschroef van VICUSdt. Pon Power leverde de generatorsets: twee Caterpillars C18 voor boegschroef en ladingpomp en één Caterpillar C4.4.

De zeven ladingpompen (type MDPD-80) zijn van Marflex. Foresta Trading leverde een ruim assortiment FT-pompen, ejectors, het hydrofoor smeeroliehaspelsets. Konutherm verzorgde het complete ladingverwarmingssysteem. W&O Europe leverde de appendages voor in de machinekamers.

Werkina Werkendam

Werkina Werkendam deed de complete elektrische installatie inclusief 2-draads databesturing, met ook het monitoring­systeem, het nautische pakket van Alphatron Marine, het camerasysteem, de airco-installatie en het satelliet- en het tankmeetsysteem. WindeX Engineering staat achter de airconditioning, de ventilatoren en de rvs klaproosters.

Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen en Interieurbouw deed de complete betimmering van de achterwoning en het stuurhuis. Dat stuurhuis werd, inclusief het hefgeleidekokersysteem, vervaardigd door Kampers Shipyard.

Scheepsuitrusting

Blommaert leverde onder andere de masten, heklichtbeugel, boordlichtbakken en de stuurhuistrap. Bunkercentrum Dongemond is verantwoordelijk voor de scheepsuitrusting, de bijboot, stuurstoel, Texaco-smeermiddelen, OML-koelmiddelen en de gasolie.

Berger Maritiem gaf advies op het vlak van duurzaamheid. Lloyd’s Register EMEA deed de classificatie.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.