Warme Wereldhavendagen

0

Een impressie van de WHD 2011.

Het was af en toe in de voorlichtingstenten 40 graden, maar niemand klaagde. Zeker zaterdag was het schitterend weer tijdens de 34e Wereldhavendagen. Hoewel China ‘in het zonnetje werd gezet’ wegens de eeuw oude handelsbetrekkingen, zullen de Chinezen niet direct heel blij zijn geweest. Het Chinaplein werd zwaar getroffen door het onweer van zaterdag op zondagnacht en veel tentjes moesten het ontgelden.
Op een boot van de zeekadetten sloeg de bliksem in.
Over het algemeen kan de organisatie dik tevreden zijn met de WHD 2011, want er kwamen toch weer meer mensen dan vorig jaar (zo is de schatting). Velen van hen genoten van het spektakel op het water, waar weer hele shows op en rond vaar- en vliegtuigen werd verzorgd.
De organisatie was erg blij met het Drijvend Paviljoen in de Rijnhaven dat dit jaar voor het eerst dienst deed als reisbureau. Er werden iets meer reizen verkocht dan vorig jaar. De organisatie vermoedt dat er circa 25.000 deelnemers de bedrijfsterreinen in de haven hebben bezocht.
Veel bekijks kreeg de Fairplayer, het zware ladingschip van ‘Jumbo Lines’, met de Chinese draak en daardoor het vlaggenschip van deze Wereldhavendagen.
Vrijdag was het drukker dan ooit op het festivalterrein. “Normaal is dat een opstartdag met speciale aandacht voor scholieren”, aldus festivaldirecteur Sabine Bruijnincx. “Nu was het meteen al gezellig flaneren langs de kades en een volle tribune tijdens de openingsceremonie. Op zaterdag had het niet drukker moeten zijn anders was het te vol geweest. Zondag was het even druk als vorig jaar.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.